UV nedir ve nasıl yapılır?

S4lihh

Hectopat
Merhabalar arkadaşlar undervolt yapmayı düşünüyorum, bir iki sorum var UV ile ilgili;

1-) UV yaparken nasıl bir işlem uygulanıyor, bir şeye zararı var mı veya kötü bir yanı?

2-) PUBG'de Ultra ayarlarda 79-80 derecelerde çalışıyor ekran kartım fan hızı yüksek olmasına rağmen kaç derecelere düşürebilirim bunu ortalama? FurMark testindede 83 derecelere kadar çıkmıştı.

Ekran kartım: Gigabyte GeForce GTX 1660 Super OC 6 GB GDDR6 192 Bit.
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 mpk 3.6GHz 35MB önbellek 6 çekirdek AM4 7nm.
Anakart: Gigabyte B550M S2H 5000MHz(OC) DDR4 soket AM4 M.2
RAM: 2X G.Skill 8 GB Ripjaws V siyah 3200MHz CL16 DDR4 Single kit.

Eğer işe yarıyorsa ve bir zararı falan yok ise yardım edebilecek birisi var mı UV yapmam için?

1-) UV yaparken nasıl bir işlem uygulanıyor, bir şeye zararı var mı veya kötü bir yanı?
Voltaj düşürüyorsunuz. MSI Afterburner üzerinden yapmayı deneyebilirsiniz. Düşük voltaj verirseniz sistem mavi ekran kartı verebilir veya takılabilir ancak bilgisayarı yeniden başlatınca düzelir. Onun dışında kötü bir kısmı yok bildiğim kadarıyla.
2-) PUBG'de Ultra ayarlarda 79-80 derecelerde çalışıyor ekran kartım fan hızı yüksek olmasına rağmen kaç derecelere düşürebilirim bunu ortalama? FurMark testindede 83 derecelere kadar çıkmıştı.
Değişir. İyi ve stabil olursa 10-15 derece düşüş sağlanabilir.

NVIDIA kartlar için undervolt tecrübem yok. O yüzden pek yardımcı olamam.

Herhangi bir yakma ya da parça bozma olasılığınız yok, sonuçta frekans yükseltmiyorsunuz, düşürüyorsunuz. Voltaj düşürerek daha az güç tüketimi ve sıcaklık değerlerine ulaşmış oluyorsunuz. Kendi RX 570'imde 15 derecelik bir oynama oldu. Deneyerek stabil sonuçları elde edebilirsiniz internette oldukça fazla video var bu konuyla alakalı. Daha önce NVIDIA kart kullanmadığımdan yardımcı olabileceğimi sanmıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı