Uydunet Kullanıcıları Arası Bağlantı Sorunu

Karakun

Hectopat
Arkadaşlarımla ne zaman bir oyun oynamaya çalışsak Uydunet kullanıcıları birbirlerine bağlanamıyor ya da aralarındaki bağlantı çok güçsüz oluyor. Bu durum birçok platformda gerçekleşti. Hamachi ve Evolve gibi sanal ağ programları üzerinden birbirlerine ping attıklarında ya zaman aşımına uğruyorlar ya da absürt derecede yüksek miktarlarda ping değerleri ile karşılaşıyorlar. Bu durum sadece sanal ağ programlarında değil, kullanıcıların birbirine direkt bağlantı kurması gereken her durumda oluyor. (Daha önce aynı oyunları port açarak da oynamayı denemiştik) Bahsettiğim kişilerin internetinde ise normalde herhangi bir sorun yok ve Uydunet kullanıcısı olmayan kişilerle rahatça bağlantı kurabiliyorlar. Ayrıca hepimizin İstanbul Anadolu Yakasında oturduğunu belirteyim.
Konu hakkında çok bilgili olmadığım için sorunu ve çözmeye çalışırken elde ettiğimiz ipucu olabilecek bilgileri olabildiğince açık ifade etmeye çalıştım. Yetersiz olduysa affola ama konu hakkında bilgisi ya da fikri olan varsa yardım edebilirse minnettar olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet bunu ben de fark etmiştim, hatta zamanında çok uğraştım ama hiçbir çözüm bulamadım. 2 sokak ötemde oturan arkadaşım ile CS oynamak istediğimizde oyunu ben kurduğum zaman yakınımdaki arkadaşım ile 150 ms gecikme oluyordu fakat Kayseri'den bağlanan arkadaşlarım 30-40 ms gecikmeye sahipti. Birçok yerde araştırmıştım fakat hiçbir çaresini bulamamıştım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı