Uydunet Nasıldır?

kavra2

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Elektrik - Elektronik
Arkadaslar İstanbul'da oturmama rağmen internet altyapım çok kötü. 6 Mbps görürsem şükür namazına gidiyorum. 6-7 Yıldır fiber yada Ultranet talebimi servis sağlayıcıma bildirsem de bir sonuç alamadım. Arastırırken Uydunet diye bir şey gördüm öyle çok bir fiyat farkı da yok ve uydudan oldukça iyi hızda internet kullanımı vaat ediyor. Benim merak ettiklerim ;

•Ben PC'yi genelde online oyunlar için kullanırım. Lag & Ping Vs. yaşamamam benim için en önemli şey. Sonuçta kabloyla gelmiyor gökten gelen bir sinyal, normalde ve bozuk hava koşullarında sorun yaşar mıyım?

•Üstte de yazdığım gibi kötü hava kosullarında TV'lerimiz çekmez. Yağmur,kar yağdığında internetimde kesilme & yavaslama & Ping gibi sorunlar olur mu ?

•Uydunet & Türksat teknik servisi nasıldır bir sorun yaşadığımda sorunumu çözecek bir muhattap bulabilir miyim ?

Son olarak sormak istediğim mevcut servis sağlayıcımla Taahhütüm var ama bana belirttiği hızı hiçbir zaman kullanamadım. Bir nevi yalandan para ödüyorum. Sözleşmede 8 mbps değil,8 mbps kadar yazıyordur büyük ihtimalle. Taahhüt ödemeden servis sağlayıcımdan ayrılabilir miyim ?

Konu hakkında bilgi sahibi yardımcı olabilecek arkadaslara simdiden çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaslar İstanbul'da oturmama rağmen internet altyapım çok kötü. 6 Mbps görürsem şükür namazına gidiyorum. 6-7 Yıldır fiber yada Ultranet talebimi servis sağlayıcıma bildirsem de bir sonuç alamadım. Arastırırken Uydunet diye bir şey gördüm öyle çok bir fiyat farkı da yok ve uydudan oldukça iyi hızda internet kullanımı vaat ediyor. Benim merak ettiklerim ;

•Ben PC'yi genelde online oyunlar için kullanırım. Lag & Ping Vs. yaşamamam benim için en önemli şey. Sonuçta kabloyla gelmiyor gökten gelen bir sinyal, normalde ve bozuk hava koşullarında sorun yaşar mıyım?

•Üstte de yazdığım gibi kötü hava kosullarında TV'lerimiz çekmez. Yağmur,kar yağdığında internetimde kesilme & yavaslama & Ping gibi sorunlar olur mu ?

•Uydunet & Türksat teknik servisi nasıldır bir sorun yaşadığımda sorunumu çözecek bir muhattap bulabilir miyim ?

Son olarak sormak istediğim mevcut servis sağlayıcımla Taahhütüm var ama bana belirttiği hızı hiçbir zaman kullanamadım. Bir nevi yalandan para ödüyorum. Sözleşmede 8 mbps değil,8 mbps kadar yazıyordur büyük ihtimalle. Taahhüt ödemeden servis sağlayıcımdan ayrılabilir miyim ?

Konu hakkında bilgi sahibi yardımcı olabilecek arkadaslara simdiden çok teşekkürler.
Uydunet her kota aşımı sonrası 1GB başına 0.50TL alıyor bunu göz önünde bulundurursun. Diğer konularda bilgim yok.

Uydunet kotalı sisteme geçti. Çevremde hiç kullanan yok yorum yapamayacağım.

Ayrıca taahhüt sözleşmesini okuyabilirsiniz, verilen değerler zaten kesin olmamakla birlikte belirtiliyor. Dediğiniz gibi 8Mbit'e kadar diye belirtiliyor. Diğer maddelere bakın derim ama bu durum çok zor kısacası siz tek taraflı fesh edemiyorsunuz.

Öncelikle Uydunet uydu üzerinden hizmet vermiyor hatta adı değişti Kablonet oldu sokağa kadar fiber ordan daireye kadat koaksiyel kablo ile hizmet veriyor yani bulunduğun bölgede altyapısı olması lazım.
Taahhüt bedeli ödemeden iptal etmen gibi bir durum ne yazık ki mümkün değil.
Eğer ki Türksat'tan uydu üzerinden hizmet almak istiyorsan ya hiç vermezler yada çok yüksek fiyata verirler ve alabileceğin hızda en fazla 25Mbit olur ki muhtemelen fiyatı çok yüksek olur ve çok düşük kotalı olur binanda altyapısı olup olmadığı Ana Sayfa | Kablo burdan öğrenebilir veya 126'yı arayabilirsin eğer yoksa şansına küs.

25 megabit download hızı olan bir paket kullanıyorum, 24ün altına hiç düşmedi daha kabloyla kullanıyorum kablosuz değil. Oyunlarda düşük ping alıyorum ve artış yaşamıyorum aknye girdiğimde bile. Ama artık kotalı paket satmaya başlamışlar o yüzden pek doğru tercih olacağını düşünmüyorum.

@mehmetpektas12 gereken açıklamayı yapmış. Uydunet uydudan almaz. Kablo ile gelir. Uydudan internet ekstrem pahalı değil. Ancak ping çok yüksek. Minimum 700-800'den başlar doğrudan uydudan gelen internetin pingleri.
Uydunet şuan tutumundan dolayı önerdiğimiz bir sağlayıcı değil. Ancak mevcut internetin bahsettiğin kadar kötü ise ve eğer binada da uydunet altyapısı var ise,
İnternet - Kampanyalar - Detay | Kablo
bu paket en alınabilecek paketi şuan. 25Mbps Akıllı sınırsız 60TL. Akıllı sınırsız ne derseniz, İnternetiniz Akşam 7-Gece 12 arası hariç 25Mbps. Akşam 7-Gece 12 arasında ise 10Mbps düşüyor. Herhangi bir kota-AKN mevcut değil.
Screenshot_1.jpg

Sorununuz bina içi tesisattan kaynaklı da olabilir. Elektrikçiler 100TL civarına tesisatı yeniliyorlardı yanlış hatırlamıyorsam. Eğer yeniletmeyi düşünürseniz, tavsiyem kesinlikle Turknet.

TurkNet - ADSL ve VDSL hızında Sınırsız İnternet Paketleri

Bende kablonet kullanıyorum kotalı tarifeler gelmeden önce bir tarife almıştık. Öncelikle modemleri aşırı dandik bir elektrik kesintisinde modem'in sigortaları yanmış. online.turksatkablo.com.tr çok yavaş bir Nitro servisini bile yarım saatte alıyorum. Arıza talebi oluşturduğunda ekipler uygunsa aynı gün geliyorlar.Müşteri ilişkileri iyi arıza talebi oluşturduğumuzda 1 saat geçmeden arayıp müsait olduğumuzu sorup ekip gönderiyorlar. Modemi wireeles konusunda berbat aramızda sadece bir duvar olduğu halde sinyal gücü kötü. Büyük ihtimal size şu modemi verecekler
yavas_modem.jpg

Ben 50 MBPS 75 GB paket kullanıyorum. Hızı tam olarak alamıyorum LAN kullansam bile 45MBPS hız alıyorum pek memnun değilim. Taahhüt'un bitmesi bekliyorum. Türknet'e geçeceğim.
Kötü hava şartlarında kesinlikle TV izleyemeyeceğiniz bir durum olmuyor.
Pingim yaklaşık 60-100 arasında 01:00-06:00 arasında 30-50 oluyor.
Dışarıda yağmur yağıyor UHD yayığını izleyebiliyorum. Hiçbir takılma vb. problemler olmuyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı