Uygulama batarya tüketimi doğru görünmüyor

Makaleler
1
Yer
İstanbul
Merhaba.

Boşta kalan bir telefonuma kendimce bir test yapmak istedim.

Brave, VIA ve Stargon adlı 3 tarayıcıyı arka planda kısıtladım ve şarj tam olduktan sonra hepsinde YouTube açıp aynı videyu ekran açıkken oynattım.

Ama Brave hariç diğer ikisinde eksik yansıma oldu.

Üzerine bir de accubattery yükledim. Yine aynı şarkı üzerinden 3 tarayıcıda da birer oynatma yaptım. Ancak bunda da doğru sonuçlar geldiğini zannetmiyorum çünkü en çok VIA veri harcamış gibi duruyor.

Android menüsüne gelince hala yanlış. Gördüğünüz gibi ekran açık kalma süreleri eşit olması gerekirken, VIA ve stargon sanki Brave'in yarı süresi kadar kullanılmış duruyor.

Bu 2 uygulama da neden yanlış ve insanlar nasıl baz alıyor acaba? Gerçek bir testi nasıl yapabilirim?Eki Görüntüle 2268559

Son düzenleme:
Samsung müşteri hizmetlerini arayıp detaylı inceleme yapıyorlar uzaktan bağlanıp. Ekran görüntüsü alıp galerine kaydediyorlar.

Ne olmasını istiyorsanız söyleyin ona göre isteğinizi yaparlar.

Örnek

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240821_201256_Gallery.jpg
    66,2 KB · Görüntüleme: 66
Merhabalar.
Verdiğiniz önemli bilgiler ve ekran görüntüsü için çok teşekkür ederim.

Aslında benim sorunum sadece şu; telefonun pil menüsünde uygulama kullanımları doğru göstermiyor.

3 uygulama üzerinden arka arkaya dakika tutup kullanarak deneme yaptım. Üçünün de ekran açık kalma süreleri eşit olması gerekirken, VIA ve Stargon sanki Brave'in yarı süresi kadar kullanılmış duruyor. Bu menüyü aslında pili ne kadar harcadıklarına bakmak için kullanacaktım. Ama o sırada bu hatalı durumu da farkettim. Benim telefonumdan ziyade sanki Samsung ya da Android menüsünde sıkıntı var gibi.

Olabilir de bu konu hakkında pek bilgim olmadığı için bir şey diyemiyorum. Dediğim gibi Samsung müşteri hizmetleri belki yardımcı olur veya (Samsung Members) uygulamasında konu açarsanız bilen birileri illa ki yardımcı olur.

Members'ın sorun kısmına, resimlerle beraber ilettim.Teşekkürler.

Konumdaki Accubattery uygulaması için, belirtilen sıkıntı hala güncel.

Ölçümü yanlış yapmışsınız. Uygulamaları derin uykuya alıp teker teker kullanıp denemeniz lazım. Normal uyku modunda 15dk -30dk arayla çalıştırıp geri kapatıyor ve tam olarak sistem belleğinden kaldırmıyor uygulamayı. Ama derin uyku moduna aldığınız uygulamalar 30 dk sonra tamamen kapatılıyor ve çalışmıyor arka planda. Fakat dikkat edin, derin uykudaki uygulamaları uzun süre kullanmamanız halinde bildirim alamazsınız hatta Google Play Store'a güncellemesi bile gözükmüyor. Benim tavsiyem derin uykuya alın 3 uygulamayı, son kullanılanlardan temizleyin, yarım saat hiçbirini açmayın hatta ekran kapalı dursun, sonra teker teker kullanın her uygulamayı yarım saat kadar öyle ölçüm yapın.

Merhabalar. Teşekkür ederim. Dediklerinizi dikkate alacağım.

Peki bazılarının kullandığım süreden daha az görünmesi sizce neden olabilir?

Bu uygulamalar bezen sapıtıyor. Benim de yani aldığım telefonumu ilk başta pil sağlığını %192, batarya kapasitesini de 8500 mAh gösterdi. Sonra bu uyguamayı silip birkaç gün sonra tekrar deneiyince düzeldi bu sefer.

Merhaba. Teşekkür ederim. Dediklerinizi dikkate alacağım.

Peki bazılarının kullandığım süreden daha az görünmesi sizce neden olabilir?

Her zaman yüzde yüz doğru sonuçlar alamayabilirsiniz. En azından hangi uygulama daha cok veri ve şarj tüketiyor diye fikir sahibi olursunuz. Ayrıca unutmayın, Chromium tabanlı uygulamalar her zaman daha çok şarj harcar. Chrome, Edge, Brave, kiwi vb. Bir de Brave tarayıcı benim S24 ve A55 cihazlarımda çok fazla şarj yiyordu sanırsam reklam engelleyicileri yüzündendi. Dolayısıyla ben de AdGuard ile birlikte Firefox'ya da Chrome kullanıyorum.

Evet ben de uzun yıllardır Brave kullanıyorum. Reklam engellemesi iyi ama dediğiniz gibi şarj tüketimi kötü. Yalnız Firefox'tan şarj konusunda memnun olmanıza şaşırdım.Genelde hep eleştiriliyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…