Uygulama geliştirmek için C mi Python mu?

Öncelikle belirtmek isterim ki programlama dillerinin iyisi kötüsü diye bir durum söz konusu değil. Her programlama dili kendi uygulama alanında değerlendirilmeli. Tabi ki birçok iş farklı programlama dilleri ile yapılabilir ancak bu demek değil ki kafana göre bir programlama dilini seçip onunla devam etmelisin. Öncelikle ne yapacağına karar verip programlama dillerinin kısaca ne için, hangi amaçla kullanıldıklarını araştırmanı öneririm. C programlama dili nesne yönelimli bir programlama dili olmadığından, C ile masaüstü uygulaması geliştirmek eziyet haline gelebilir. Tabi ki yapılamaz değil, yapılabilir ancak bu durumda ilgili işletim sisteminin api fonksiyonlarını ve bunları içeren kütüphanelerini çok iyi öğrenmen gerek çünkü maalesef dilin kendisinin bu konuda doğrudan bir desteği yok. Bunun yanında gömülü sistemler, sistem programlama, işletim sistemleri ile ilgili çalışmalar yapmak amacındaysan tabi ki C bu durumda seçeceğin programlama dilidir. Eğer masaüstü uygulama geliştirme niyetindeysen bir nesne yönelimli programlama dili seçmeni öneririm, C#, Java, Python, Kotlin, JavaScript veya C++ olabilir.

Her türlü işten kasıt nedir? Python'ın yapıp da C#'ın yapamayacağı o iş nedir?

Python yada C fark etmez, ikisinde de ekstra bir şeyler kullanmak zorundasın. Python kullanacaksan tkinter berbat. Qt kullan.

Arduino ile uğraştıysan Java ile Android programlama tercih edebilirsin.iz. Sintaksları benzer.

Masaüstü uygulama için C# derdim. Bana kalsa direkt Rust+Typescript Tauri ile yapardım o ayrı.

Her türlü işten kasıt nedir? Python'ın yapıp da C#'ın yapamayacağı o iş nedir?

Python yada C fark etmez, ikisinde de ekstra bir şeyler kullanmak zorundasın. Python kullanacaksan tkinter berbat. Qt kullan.
Yapay zeka gibi. Aklına ne gelirse. Ama Python ile program yazmak mantıklı değil. Tkinter en hızlısı ama o da XP'den kalma tasarım kullanıyor. C# Forum'a benzeyen tek kütüphane Qt o da optimizesini etmedikçe çok hantal çalışıyor.

C#'la AI ve ML yazılıyor. Qt hantal falan değil, optimize etmek de gerekmiyor. Multi threading nedir bilmeyen adamlar forumlarda programlama tavsiyesi veriyor. C# WinFormsdan başka bir şey bilmiyorsunuz anlaşılan. Ayrıca program yazmak dediğimiz şey GUI app yazmak değil. Konsol uygulaması da program, bir IoT cihazın çalışmasını sağlayan şeylerde birer program, OS kerneli de bir program, yapay zeka da bir program.

4 senedir bu sektördeyim gayet biliyorum. Size hesap vermeyeceğim. Bir çok kez Qt kullandım ve program kendini gösterene kadar 10 saniye sürüyor. Ayrıca sıkıntılı bir kütüphane olduğu için de Thread kullanmak gerekiyor onu kullansak bile program çöküp duruyor ve debug vermeden hata kodu 0x00000 şeklinde yazarak kapatıyor.

"Sıkıntılı bir kütüphane olduğu için thread kullanmak gerekiyor."

Sıkıntılı olduğu için thread kullanmak gerekmiyor. Eğer uzun bir işlemi UI'la aynı thread üzerinde yaparsan program donacak, kasacak, hantallaşacak. İşlem bitene kadar tepki vermeyecek. Bundan normal bir şey yok.

C#'ta yapay zeka yapılmaz diyen birinin sözlerini ciddiye alıyorum gerçi. Bende hata.

Qt framework native dilinde gayet stabil ve hızlıdır. Eğer yazdığın program çöküyorsa bunun suçlusu framework değil, senin kötü multithread programlama anlayışın nedeniyledir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…