Uygulama Türkçeleştirme

Makaleler
2
Daha fazla  
Evet arkadaşlar böyle bir konu göremedim ben de açmayı düşündüm ve açıyorum. Amacımız sizin istediğiniz yabancı bir uygulamayı Türkçe dile çevirmek. İstediğiniz uygulamaların isimlerini ve veriyonlarını yazarsanız size çevirip veririm ve konuya eklerim. Böylece bir çok kişi ingilizce ve benzeri dillerle uğraşmaktan kurtulur.

Aslında rehber güzel olur. Yabancı uygulamaların ve programların çoğu hala Türk dilini tanıyabilmiş değil. Bu sayede yabancı uygulamalar Türkçe çevirmenler alıp daha çok uygulamanın Türkçe desteği kazanmasını sağlayabilirsin belki.

En kısa zamanda bilgisayarda ve telefonda Android uygulamalarını ve oyunlarını çevirmek için rehber hazırlayacağım. İlk olarak mobilde çeviriden başlayacağım. Birkaç gün sonra da bilgisayardan çeviriyi konuya eklerim .

Uygulama Türkçeleştirmek çok basit. Java ve SDK paketini yükleyin sonra apk manager adlı programla istediğiniz apk'yı açın. Res klasöründeki values en yada values tr'yi açın. Daha sonra strings dosyasını not defteri ile açın İngilizce yazan yeri Türkçe yapıp kaydedin daha sonra uygulamayı birleştirin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…