C++ ile cok cesitli programlar yazdim hala su iddiada bulunacak kadar C++ bilmiyorum. C++'in syntaxi zor degil belki ama standard Library'nin yarisini bile ogrenmek cok vakit alan bir şey. Std: Variant, std: Any nedir biliyor musun? Nasil calistiklarini? Memory layoutlarini? Concepts? Template meta programming? Parameter packs? Std: Async? Std: String_view? Std: Atomic? C++'i ortanin ustunde biliyorum derken hangi kiyasa gore orta?
Windows icin WinUi3 kullanarak C++ ile GUI uygulamalar yapabiliyorsun. Cross-platform istiyorum diyorsan -> qt.
Projeye uygun dil secilir. Bir seyi yapmak C++'ta C#'tan 10 kat daha fazla zaman alacaksa, ihtiyacin olan seyleri hizli bir sekilde projeye dahil etmek C#'ta daha kolaysa, C# secersin, C++ degil. Kullandığın araca, hedef platforma, projenin kapsamina gore degisir neler yapacagin. Windows.h kutuphanesinde sunulan API'lerin %90'i falan .NET'in icerisinde var zaten. Kalanlari da syscall ile DLL'den cekiyorsun.
Syntax olarak da aman aman farkli diller degiller. Sadece object reference mantigini kavraman lazim yoksa Memory leak introduce edersin programa. (spesifik olarak delegateleri ve async methodlari kullanirken dikkatli olman lazim.)
Son genelde bu 2 dile ile programlar gelistiriliyor yorumuna; hangi data soyluyor bunu? Dillere takilip kalmayin. Gerektiginde dil degistirilir. Onemli olan aktarilabilen programlama becerileri. Konseptleri, kavramlari, data tiplerini ogrenip anlayabilmek. Bir seyin nasıl calistigini anlayabilmek, bir seylerin algoritmasini tasarlayabilmek. API kullanmayi ogrenmek zor degil.