Uygulamadan virüs bulaşır mı?

Selam arkadaşlar, diyelimki IPhone'da bir uygulama kullanıyorum ve o uygulamayı daha önce içinde virüs olan bir Windows bilgisayarımda kullandım. Örneğin Instagram gibi. Bu şekilde kendi hesabımı telefonda açtığımda, bilgisayarda virüs vardı diye, telefona da o bilgisayarda bulunan bir uygulamayı indirip kendi hesabıma girince virüs bulaşması gibi bir ihtimal olur mu? Appstoredan indireceğim herhangi bir uygulama için soruyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Appstore mağazasındaki uygulamalara virüs olucağını sanmıyorum. Uygulama içindeki reklamlara virüs koyup tıklarsan orası başka.

App Store'dan virüs bulaşması imkansız değil, ama çok düşük bir ihtimal. Uygulamanın bazı yerlerini beğenmeyip, revizyon istedikleri bile oluyor geliştiricilerden. Zaten Jailbroken bir iPhone kullanmıyorsanız, virüs bulaşsa bile, hiçbir şey olmayacaktır. Jailbroken iPhone kullanıyorsanız, OpenSSH yüklü ise ve root şifresini değiştirmediyseniz, çok kolay bir şekilde bütün verilerinize erişebilirler herhangi bir ağda.

Yok ben zaten Jailbreak falan yapmadımda sormak istediğim tam olarak şuydu, diyelimki ben virüs olan bir cihazda, Instagram uygulamamı açtım, daha sonra kendi cihazımda kendi Instagram hesabımın şifresini değiştirip girdiğimde herhangi bir sıkıntı olur mu? Yani o cihazdaki virüsün bir uygulama aracılığıyla benim cihazıma geçmesi mümkün mü? Bu konularda bilgim yok o yüzden soruyorum, saçmaysa kusura bakmayın .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…