Cevap vermekte biraz geciktim kusuruma bakmayın.
Nvidia canlı destek ile görüştüm bana birçok şey yaptırdılar fakat hiçbiri bir işe yaramadı. Daha sonra BIOS sürümümü kontrol etmemi istediler bana ilk başta saçma geldi fakat eski sürümü kullandığımı farkettim.
Ne olur ne olmaz belki düzelir diyerek güncel BIOS sürümünü indirip M-Flash kullanarak yükledim. Ve sorun çözüldü.
Konuyu en kısa sürede güncellemeye çalışacağım şu an mobilde olduğum için yazmakta çok zorlanıyorum. Malum moderatörlerimiz affetmiyor yazım hatasını.
Konuyu kendim açmama rağmen konuyu ve başlığı düzenleyemiyorum. O yüzden kendim denediğim ve beni çözüme götüren bütün basamakları aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için baştan sona yazacağım.
Eğer aynı sorun sizin başınıza da geldiyse şu yöntemleri sırayla deneyin:
- Ekran kartı sürücünüzü DDU kullanarak tamamen kaldırın: Display Driver Uninstaller (DDU) programını internetten indirin > Programı çalıştırın > Karşınıza gelen ekrandan bilgisayarı güvenli modda yeniden başlat seçeneğini seçin > Bilgisayarınız yeniden açıldığında karşınıza program arayüzü gelecek > Sağ üst kısımdan ekran kartınızı seçin (Nvidia, AMD, Intel) > Sol üst kısımdan Sürücüleri Kaldır ve Yeniden Başlat butonuna tıklayın > Bilgisayarınız yeniden başlayacak ve sürücüler tamamen kalkmış olacak.
- Ekran kartınızın en son çıkan sürücüsünü indirin: Ekran kartınızın kendi internet sitesinden en güncel sürümü bulup yükleyebilirsiniz. Nvidia kullanıcıları için, sürücüyü kurarken Özel Kurulum seçin ve Temiz Kurulum kutucuğunu işaretleyin. Bilgisayarınızı yeniden başlatın sorun çözülmezse bir sonraki yöntemi deneyin.
- Komut İstemine sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırın > Komut satırına sfc /scannow komutunu yazıp Enter'a basın, %100 olana kadar bekleyin > Tamamlandıktan sonra komut satırına DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth yazıp Enter'a basın > Tamamlandıktan sonra komut satırına DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth yazıp Enter'a basın > Tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Sorun çözülmediyse bir sonraki yöntemi deneyin.
- CPU-Z programını internetten indirin > Programı bilgisayarınıza kurduktan sonra çalıştıırn ve Mainboard kısmından anakartınızın BIOS sürümüne bakın > Anakartınızın internet sitesinden en güncel BIOS sürümüne bakın > Eğer anakartınızın BIOS sürümü en güncel sürüm ile farklıysa anakartınızın internet sitesinden en güncel BIOS sürümünü indirin > İndirdiğiniz BIOS sürümünü bilgisayarınıza USB bellek yardımı ile yükleyin. MSI anakart kullanıcıları için; indirdiğiniz BIOS sürümündeki dosyaları biçimlendirdiğiniz bir USB belleğe atın. Bilgisayarınızı yeniden başlatıp BIOS'a girin. BIOS arayüzünde M-Flash'a tıklayın. Bilgisayarınız yeniden başlayacak ve M-Flash arayüzü karşınıza çıkacak. Listeden USB belleğinizi seçip devam edin. BIOS yüklenmeye başlayacak. (BIOS yüklenirken asla bilgisayarı kapatmayın ciddi hasarlara sebep olabilir. Eğer kendinize güvenmiyorsanız yetkili birisinden destek alın. BIOS yüklemek riskli bir iştir ve risk tamamen size aittir. Ben hiçbir sorumluluk kabul etmiyorum.)
- 4 yöntemi de denedikten sonra problem hala çözülmediyse sorun donanımsal olabilir. RAM'lerinizi kontrol edin. Bilgisayarı başka bir RAM'le çalıştırıp öyle deneyin. Sorunun kaynağını RAM'ler oluşturmuş olabilir. Eğer RAM'leriniz sağlamsa ve başka bir RAM ile de aynı sorunu yaşadıysanız sorun ekran kartınızın donanımında olabilir. Yetkili servisler ile konuşarak probleminize çözüm bulabilirsiniz.
Benden bu kadar. Benim sorunumu çözen yöntem 4. yöntemdi. Eğer siz de Nvidia kullanıyorsanız ve canlı destekten yardım almak istiyorsanız belirttiğim linke tıklayarak canlı destekle görüşebilirsiniz (İngilizce):
Nvidia Canlı Destek
Son olarak eğer bir moderatör konuya el atabilirse, lütfen konunun başlığına ÇÖZÜLDÜ ekleyin ve bu yazdığım mesajı ilk mesajıma ekleyin çünkü kendim düzenleyemiyorum. Belki aynı sorunu yaşayan başka arkadaşlara yardımcı olabiliriz.