Uygun fiyatlı internet önerisi

House of HOO

Decapat
Merhaba yakında yeni evime taşınıyorum tek başıma yaşayacağım yani evde benden başka interneti kullanan birisi olmayacak.
  • Aktif bir şekilde online oyun oynayan birisiyim ping seviyesinin oynanabilir düzeyde olması gerekiyor.
  • İndirme hızı ping kadar önemli olmamakla birlikte twitch yayınlarını 480 p'de oynatabilecek hızda olması yeterli.
  • Fiyat. En önemlisi fiyat, bilen bilir tek yaşamak ekonomik açıdan pek kolay değildir bu yüzden uygun fiyatlı bir internet faturası üzerimdeki yükü bir nebze olsun azaltacaktır.
Evet bu kadar arkadaşlar tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Altyapın destekliyor ise Türknet 100 Mbps'e kadar tek fiyattan(65₺) veriyor.

100 Mbps indirme - 10 Mbps yükleme
35 Mbps indirme - 3 Mbps yükleme
16 ve 24 Mbps'nin yükleme hızını bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şuradan altyapınızı kontrol edebilirsiniz. Benim önerim Netspeed'dir. Türknet ya da Millenicom ikilisi arasından birini de seçebilirsiniz. Türknet benim ping sorunuma müdahale edemeyeceklerini söylemişti. Ben de oyun oynadığım için bunun ne demek olduğunu biliyorum. Yine de sizin yaşadığınız yere göre değişebilir. Modeminiz VDSL destekliyor mu?

Uygun fiyatlı bir şey arıyorsan hızı düşük olanların çoğunun fiyatları hemen hemen aynı oluyor. 8Mbps paket ile 16Mbps paket arasında çok fark koyulmuyor yani, 16Mbps bir paket işini görecektir. Altyapıya göre hangi ISS'i seçeceğine sen karar ver, Twitch'te yayınları 480p'de izletecek bir paket arıyorsan bunun için 8Mbps yeterlidir sanırım ama 16Mbps alabilirsin çok fark olmuyor aralarında. Zaten çoğu yayıncı 720p60FPS yayın yapıyor ve yayınları 2000-3000 bitrate civarı oluyor. 16Mbps internet buna çok rahat eter. 720p60(Kaynak) olarak bile izlersin yani. 480p mideni bulandırır. Ayrıca tek yaşadığın evin oradaki alt yapıyı sorgulaman lazım, muhtemelen 8Mbps değildir diye düşünüyorum ama öyleyse 8Mbps alırsın.

Ek bilgi: Twitch'te kalite ayarında bulunan Kaynak ayarı yayıncının verdiği bitrate'te izlemeni sağlar. 720p60(Kaynak) ile 720p60 kaliteleri aralarında kalite farkı olacaktır. Diğer kaliteler Twitch'in belirlediği bitrate'lerde yayınlanır.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı