Uygun fiyatlı modem önerisi

Bütçe
3000

Juhrien

Picopat
Makaleler
1
Selam Turk Telekom altyapısında TurkNet 1000 Mbps internet kullanıyorum. Bana getirilen modemi beğenmedim. Yerine uygun fiyatlı bir modem satın almak istiyorum. Öncelikle sormak istediğim bir kaç şey var.

1. Ben herhangi bir modemi şu an kullandığım modem ile değiştirebilir miyim? TurkNet/Turk Telekom sorun çıkartır mı?
2. Yarın öbür gün GigaFiber altyapıya geçiş yapmayı planlıyorum. Modem alırken bunu hesaba katmalı mıyım? (simetrik internet için)

Bütçem 3.000 ₺ diyebiliriz ama duruma göre esneklik gösterebilir.

Hocam selamlar eğer bütçeni biraz daha esnetebilirsen Keenetic Titan veya ASUS'un üst modelleri seni GigaFiber tarafında daha çok mutlu eder. Çünkü 1000 Mbps hızı Wi-Fi üzerinden kayıpsız almak her cihazın harcı değildir.

Selam Turk Telekom altyapısında TurkNet 1000 Mbps internet kullanıyorum. Bana getirilen modemi beğenmedim. Yerine uygun fiyatlı bir modem satın almak istiyorum. Öncelikle sormak istediğim bir kaç şey var.

1. Ben herhangi bir modemi şu an kullandığım modem ile değiştirebilir miyim? TurkNet/Turk Telekom sorun çıkartır mı?
2. Yarın öbür gün GigaFiber altyapıya geçiş yapmayı planlıyorum. Modem alırken bunu hesaba katmalı mıyım? (simetrik internet için)

Bütçem 3.000 ₺ diyebiliriz ama duruma göre esneklik gösterebilir.
Evin kaç m², router cihazı evin ortasında mı yoksa uç bir köşede mi olacak, internet hızın kaç Mbit ayrıca oyun oynayan ya da streaming yapan biriysen Bufferbloat testi yapıp skorun buraya atar mısın?

Hocam selamlar eğer bütçeni biraz daha esnetebilirsen Keenetic Titan veya ASUS'un üst modelleri seni GigaFiber tarafında daha çok mutlu eder. Çünkü 1000 Mbps hızı Wi-Fi üzerinden kayıpsız almak her cihazın harcı değildir.
WiFi çokta önemli değil ev zaten küçük ve modem benim odamda yani evin tam ortasında. İnterneti kullanacağımız diğer üç oda da birleşik yan yana zaten o yüzden WiFi konusunda bir sorun çıkacağını zannetmiyorum. Ben daha çok kablolu bağlantıda stabil bir deneyim yaşamak istiyorum. Bu yüzden bütçemi düşük tuttum, fazlasında gözüm yok.

Evin kaç m², router cihazı evin ortasında mı yoksa uç bir köşede mi olacak, internet hızın kaç Mbit ayrıca oyun oynayan ya da streaming yapan biriysen Bufferbloat testi yapıp skorun buraya atar mısın?
Ev kaç metre kare bilmiyorum ama yukarıda yazdığım gibi evin ortasında olacak ve zaten çoğunlukla kablolu bağlantıyla kullanacağım odamda. Şu an 1 Gbit kullanıyorum oyun da oynarım. Bufferbloat testim aşağıda.

1767520999484.png

Tplink tavsiye ederim saygılar.
TP-Link ve Zyxel modemlerden uzak durun yazmışlar ama internette.

Wi-Fi çok da önemli değil ev zaten küçük ve modem benim odamda yani evin tam ortasında. İnterneti kullanacağımız diğer üç oda da birleşik yan yana zaten o yüzden Wi-Fi konusunda bir sorun çıkacağını zannetmiyorum. Ben daha çok kablolu bağlantıda stabil bir deneyim yaşamak istiyorum. Bu yüzden bütçemi düşük tuttum, fazlasında gözüm yok.

Ev kaç metre kare bilmiyorum ama yukarıda yazdığım gibi evin ortasında olacak ve zaten çoğunlukla kablolu bağlantıyla kullanacağım odamda. Şu an 1 gbit kullanıyorum oyun da oynarım. Bufferbloat testim aşağıda.

Eki Görüntüle 2634205

TP-Link ve ZyXEL modemlerden uzak durun yazmışlar ama internette.

Bunu alıp OpenWrt kurup kullanabilirsin ben kurulumda yardımcı olurum.

Hocam daha sağlam bir şey yok mu buna alternatif? Bu nedense güven vermedi bana internette bazı yerlerde 1 gbit için Bufferbloat sorunu yaşattığını yazmışlar. Daha sonra sorun çıkarmasın bana bu?

Cihaz işlemci olarak güncel filogic 820 platformunu kullanıyor ve yazılımı da OpenWrt kullanacağın için böyle bir sorun yaşamazsın ayrıca senin altyapın iyi sende Bufferbloat sorunu oluşmaz.

Cihaz işlemci olarak güncel filogic 820 platformunu kullanıyor ve yazılımı da OpenWrt kullanacağın için böyle bir sorun yaşamazsın ayrıca senin altyapın iyi sende Bufferbloat sorunu oluşmaz.
Peki yukarıda yazdığım gibi kurulumu kolay mıdır bunun? Şuanki modemimden kolayca buna geçiş yapabilecek miyim? GigaFiber geldiğinde simetrik interneti sırtlayabilecek mi evde?

Peki yukarıda yazdığım gibi kurulumu kolay mıdır bunun? Şu anki modemimden kolayca buna geçiş yapabilecek miyim? GigaFiber geldiğinde simetrik interneti sırtlayabilecek mi evde?

Cihaz OpenWrt kurulu ayarları yapılmış şekilde Wi-Fi'de aynı odadayken 800 Mbit hız veriyor onun dışında dediğim gibi OpenWrt kurulumunda yardımcı olurum gatta istersen PC'ye bağlanıp kurulumu da yapabilirim ama Tethering ile telefonu PC'ye bağlayıp mobil interneti PC'ye bağlaman lazım çünkü PC'deki Ethernet girişini kurulumda kullanmamız gerekecek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı