Kafamda bu ekran kartı ve işlemciyi düşünüyorum. Fakat bütçem maksimum 60-65k. Hazır sistem toplama sitelerinde bu bütçeye bulabilir miyim yoksa parça parça mı toplamam lazım? Parça parça toplamak sağlıklı olur mu ve satıcılar ne kadar güvenli olabilir bilmiyorum.
Bir de ben bu sistemi bütçeden ve sistem ömrünü uzatmak istediğimden dolayı 1080P'de oynamak istiyorum. İzlediğim inceleme videolarına göre 7800x3D 1080P'de çok rahat besliyor 4080'i. Rica ediyorum bu kart 2K-4K kartı falan demeyin. 4K'da 50 60FPS'ler alacağıma 1080P'de 150 200 FPS'ler almak istiyorum. Zaten 768P'den geçeceğim için 1080p bile olağanüstü gelecektir.
Iki donanim neredeyse 50K yapiyor. Bu tarz donanimlara alacagin anakart - PSU - sivi sogutucu vb. gibi donanimlar da ucuz olamaz zaten. O paraya bu sistemi toplayamazsin hazir satilan sistemler var midir bilmiyorum.
Aynı yorumları görmekten sıkıldım. Ne zaman sistem toplama konusu açsam o kartı bu çözünürlükte oynama, para israfı gibi yorumlar görüyorum. Orada belirtmişim zaten bütçeden ve sistem ömrünü uzatmaktan dolayı olduğunu. Fantezi aramıyorum. Tamam eyvallah kötü niyetle yazmıyorsunuz ama maalesef cevapta olmuyorsunuz.
Iki donanim neredeyse 50K yapiyor. Bu tarz donanimlara alacagin anakart - PSU - sivi sogutucu vb. gibi donanimlar da ucuz olamaz zaten. O paraya bu sistemi toplayamazsin hazir satilan sistemler var midir bilmiyorum.
O sisteme alacagin PSU minimum 4-5K, anakart 5-6K, sivi sogutucu 4K civari yapar zaten. Daha kasa, RAM ve SSD'ye girmedim. 4080 ve 7800X3D gibi donanimlar tepe donanimlar oldugu icin toplanacak sistem dogrudan bu donanimlar icin toplanir. Dedigim gibi hazir var midir bilmiyorum ama elle toplayamazsin. Istersen bir sistem toplayayim ne kadar tuttugunu hesap et ona gore fikir edinirsin.
DLSS 3 olan her oyunda 2K'da bile 100 FPS üstüne çıkıyor. Gelecekte çıkacak bütün oyunlarda DLSS 3 olacağını hesaplarsak verebilir. Ama Unreal Engine 5 gibi sayko seviyedeki grafik motorları napar bilemem.
DLSS 3 olan her oyunda 2K'da bile 100 FPS üstüne çıkıyor. Gelecekte çıkacak bütün oyunlarda DLSS 3 olacağını hesaplarsak verebilir. Ama Unreal Engine 5 gibi sayko seviyedeki grafik motorları napar bilemem.