Uygunsuz Üslup

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
3
Direk konuya giriyorum:

Technopat bundan sonra benim için "Noktalama işaretlerinden önce boşluk bırakılamaz" gibi dünyanın en SAÇMA sebebinden ceza aldıktan sonra bir de "uygunsuz üslup" falan diyip neye göre kime göre uygunsuz olduğunu bile bilmediğim, tam olarak ne için aldım bu cezayı diye mail atmama rağmen dönüş yapılmadığı ve içerisinde 2 elin parmağı kadar "müdavim üye" bulunan, sadece bilgili ve gerçekten kaliteli bir kaç insan sayesinde ayakta duran bir forumdur.

Arkadaşlar internetle 99 yılında tanıştım her türlü Mirc,zurnanet.xsho aktif kullanan ve vbulletinin ilk versiyonlarını görünce şaşkına dönen, ekşisözlük 2.nesli olan birisi olarak konuşuyorum. Frmtr ve donanımhaberde yıllarca moderatörlük yaptım iş güç sebebi ile bıraktım ancak buradaki tarz internetin,forumun dünyasına da amacına da aykırı.

Üyeliğim burada 2013 yılında almışım ancak bilgisayar toplamaya karar verdiğimden ötürü son 1 aydır boş vakitlerimin çoğunu burada harcadım. İlk paragrafta dediğim o gerçekten piyasaya hakim ve bilgili insanlar sayesinde güncel sistemlerin birazda heves edip araştırmamla iviğine civiğine kadar öğrendim (TDK sözlükte yok bu kelime belki silinebilir ) Artık ben de konulara yardım edebilecek kapasiteye ulaştım hadi insanlara yardım edeyim dedim, ancak bu süreçte 29 Hazirandan beri 14. uyarımı aldım ve sonuncusu kafamda kopardı.

Bu süreçte benim hatam yokmuydu evet kurallara göre kısaltmalar büyük harfle yazılmalıydı okey ( ingilizce kelime bunu silersiniz) ama bunlar ya acele ile ya da bilmediğim için oldu ama ne kadar dikkat ettiysem edeyim "gereksiz mesajdı" yok "baltalamaydı" falan diye sürekli itelendik forumdan. Çoklu üyelik cezası aldım bilmiyordum ama sağolsunlar bir önceki cezayı aldığım için hepsiburadanın indirim zamanı hızlı davranmam gereken 2600X modeli için açmıştım ama sağolsun moderatör arkadaşlar konuyu açmama izin vermediler o üyeliği de sildiler ben de yine ceza aldım ve o an karar veremediğim için o modelin indirimini kaçırdım ve alamadım, gerçekten sinirlenmiştim ama biraz daha şans vereyim dedim. Ha diyeceksiniz "işine geliyor ise kurallar bu" falan o zaman videolarınızda şikayet ettiğiniz pahalılık internet sitelerinin kapatılması falan eleştirmeyeceksiniz sonuçta işinize geliyorsa

Neyse fazla uzattım sonuç olarak bir kaç madde söyleyeyim belki düzeltir biraz toparlanır site yoksa bu kadar bilgili insanların olduğu site hala muadil sitelerin gerisinde kalabiliyorsa bu tamamen insanları kaçırmanız ve kural diye ego yapmanızdan kaynaklanıyor.

1-Kimse üyelik sözleşmesi okumaz direk tamam der, yeni üyelik açan adamın açtığı konularda Türkçeye uymuyor diye ceza vermeyin ne cevap bulabiliyor ne cevap verebiliyor. Sonuç: siteden uzaklaşıyor bu hit kaybı.
2-Gerekli gereksiz mesaj ayrımını moderatörlere bırakmayın eğer karşılıklı saygı çerçevesinde konuşulabiliyorsa o kişiye ceza vermeyin konu altından uyarın konudan sapmayın vs.
3-"Yazım yanlışı olan mesajı alıntılama": Geçin şunu yorum yazmak bile gereksiz.
4-Konuyu başta düzeltirken konu sahibinin anlatmak istediği sormak istediğinden farklı olarak düzeltiyorsunuz. Bu da saçmalık bırakın adam yazım yalnışı yoksa yazdığı gibi dursun.
5-Moderatör sayısı yetersiz: 2 gündür cezalıydım muadil forumlarda gece saat 23.00'da açtığım orjinal windows10 linki verirmisiniz diye açtığım konuya 10 dakikada 10 cevap geldi ve ben gece 23.30'da windows keyimi alabildim bu konuyu burada açsam onaylanması 1 saat, yeterli bilgili insanların o saatte cevap yazması derken ben onu o gece alamayacaktım şimdi yazarken iyiki de cezalıymışım o sırada diyorum.

Aklıma gelenler yazarken bunlar bu kadar uzun tutunca dolduğumu farkettim. Muhtemelen 4. maddede ki sebepten dolayı konuyu düzenlerken anlatmaya çalıştığım şeyi çok farklı şekilde düzenlenecek konu olsun "nabalım"

Sonuçta internet ortamındayız Türkçe kurallarının olması güzeli eskisi gibi "shekiL" yazmaya ben de karşıyım ancak bun dikkat etmeye çalışan insanları da ayırıp ceza vermeyin sürekli bahsettiğim "müdavim" üye kavramını bitiriyor bu. Ayrıca takım elbise ve Sezen cumhur önal Türkçesi ile konu dışı bölümünde goygoy yapılamaz. Makara dediğimiz olay sokak ağızıyla yapılandır. Neyse benden bu kadar. Sistemi toplayana kadar yardım eden, anlatan zamanını ayırıp okuyan herkese teşekkürler artık eskisi gibi ara sıra denk geldikçe girerim kafama takılan var ve acil cevap beklemediğim konularda konu falan açarım. Yayımlanıp yayımlanmayacağından da emin değilim yapıcı eleştiriye açıkmısınız göreceğiz. Herkese KİB

Kurallara hiç dikkat etmeyenler sürekli, dikkat etmeye çalışanlar ara sıra, dikkat edenler ise hiç uyarı almıyor. Siz ara sıra uyarı alan kullanıcılarımız arasındasınız. Bir süre sonra hiç uyarı almamaya başlayacaksınız. Kurallara alışmak başta zor gelebilir, kabul ama buna zamanla alışmanızı sağlayan da aldığınız uyarılar olacaktır. Uyarılar dışında kullanıcıların topluluğumuzun kurallarına uymalarını sağlayabilecek bir yol henüz bulamadık.

Not: Bu konudaki Türkçe hatalarınızı diğer kullanıcıların daha rahat bir değerlendirme yapabilmesi adına düzenlemedik.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…