Uyku düzeni nasıl düzeltilir?

MarkusRuhl

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba, geçen hafta okul açıldı diye sabah 5'te uyaniyordum. Eve gelince o kadar uykum geliyordu ki yemek yiyip 2-3 saat uyurdum gece yine geç uyuyordum. 1 haftam böyle geçti şu an açık lisedeyim. Uykumu rahat alıyor olmama rağmen bugün yemekten sonra nasıl uyuduysam gözümü açtığımda saat gece 1'di. Aldığım uyku bu gece uyuyamama sebep oldu ve gecenin 4'ü hâlâ ayaktayım. Şunu fark ettim yemek yedikten sonra hep uykum geliyor bu bilindik bir şey fakat eskiden olmuyordu, çok yemek yediğim için vücudum sistemlerimdeki işlevleri yavaşlatıyor sadece sindirime odaklanıyor bu da uyumama sebep oluyor diye düşündüm. Yanlış biliyorsam düzeltin çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Senelerce sırf zevkine 6-7'ye kadar sabahladım. Son 4 yıldır düzenli uyuyorum 12-1 gibi yatıyorum. Sabahladığın bir gün hiç uyuma akşama kadar. Sonra 12 gibi en geç yat. Sabah kalkarsın uykunda düzene girer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…