Uyku Düzenini Değiştirmek

Kalanlı Bölme

Kilopat
Yer
Anamur/Mersin
İyi günler öncelikle, tek fazlı (tek seferde ~8 saat) uyku düzeni yerine üniversitelilerin ve Latin Amerika'lıların kullandığı "iki fazlı siesta (gece ~4 saat, akşam üzeri ~2 saat)" uyku düzenine geçmeyi düşünüyorum. Daha önce aranızda uyku düzenini alışılmışın dışına çıkaran var mı? Ne gibi faydalar/zararlar gördünüz? Alışma süreci nasıl geçti? Bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.

Uyku düzenini değiştirmek için istekli ol yeter. Gün içinde enerjini tüketecek işler yapmıyorsan geceleri 2'de yatarken 5 dakika daha oturayım diye geçirme. Sonraki günlerde de böyle gidiyor yorulmayınca da uyuyamıyorsun, gece 3-4'de yatmaya başlıyorsun. Aksatma.

Valla ben bu tarz bir şeyi denedim bir ara yoğun çalışırken. Gece 2-3 gibi yatıp sabah 7de kalkıp, motor ile 5 dakikalık mesafedeki işime gidip öğleden 1-2 saat yatmaya çalıştım. Tamam gece uyuyup kalkıyordum, ama öğlen uyudum mu 3 saat uyandırmaya çalışıyorlardı. Ben buna çözüm bulamadım. Geceleri 2-3 saat uykuyla gezmeye alıştım artık. Vücut bazen güçsüz düşüyor. Bir yatıyorum bütün gün. Ondan sonra kendime geliyorum.

Bende bazen biraz daha dinlenmek için öğleden sonra 1-2 saatlik uyuyordum fakat kalkınca sersem gibi oluyordum. Çok zor kendime geliyordum.

Alarm ile üstesinden gelmeyi düşünüyorum, aksi halde şuan bile 8 buçuk saat uykudan sonra kendiliğimden uyanamıyorum.
Bende bazen biraz daha dinlenmek için öğleden sonra 1-2 saatlik uyuyordum fakat kalkınca sersem gibi oluyordum. Çok zor kendime geliyordum.
İhtiyaçtan karşılama şeklinde bir uyuma olacağı için normalde tek fazlı 8 saat uyuyan birisinin ikindi uykusu gibi olmayacağını düşünüyorum. Daha dinç olunduğu söyleniyor.
Okul var, bu çok enerji harcatmaz sanıyorum. Gece 1-4,5 arası ve akşam üzeri 18:00-19:30 arası uykuyu yarın uygulamaya çalışacağım.

Alarm ile üstesinden gelmeyi düşünüyorum, aksi halde şuan bile 8 buçuk saat uykudan sonra kendiliğimden uyanamıyorum.
Ben 26 yaşıma geldim, akşam 10da yatsam bile alarmsız öğlen 1-2den önce kalkamıyorum. O bünye ile ilgili değil uyku kalitesi ile doğru orantılı bir şey. Çok sıkma kendini uyku sonuçta. Ben uykuyu sadece sabahları sevdiğim için böyle, sabah 6-7'ye kadar oturup o şekilde işe gidip akşam da davete gittiğimi bilirim. Düzene girmez bu şey kendine sabah kalkacak bir saat belirle alarm kur ve sakın erteleme, tek seferde kalk. Bunu bir süre devam ettiğin zaman biyolojik bilincini açma saatini belirlemiş olursun.

18:00 geç olur, akşama giriyor zaten, uyanınca moron oluyorsun. Yapabiliyorsan 16:00-17:45 yap.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…