Gece saat 04.42 civarında bir rüya görüyordum. Rüyamda, KYK odasında arkadaş lenslarla ayrı eve çıkma muhabbetini tartışırken birden yatağa çakılıp rüyadan uyandım. Uyandığım zaman hiçbir şekilde hareket edemiyor, gözümü açamıyor; nefesi bile zar zor alıyordum. Ve daha önceki tecrübelerimin aksine bu sefer kapı pervazında uzun boylu, zayıf, nispeten uzun saçlı biri vardı. Her ne kadar gözlerimi açıp bakamasam da onun orada olduğunu biliyordum. İşin kötüsü hiçbir şey yapamadım. Kendimi çok zorlandım lakin kendimi zorladıkça daha da daralmaya, nefes alamamaya başladım. Yaklaşık 45-50 saniye sonra nefes alabilmeye başladım. Elimden geldiğince yüksek sesli nefes almaya çalıştım, bağırmaya çalıştım. Neticesinde de oda arkadaşım uyandırdı ve bu kabus (?) böyle bitti.
Bu sleep paralysis ve sleep paralysis demon dedikleri şeye tam olarak ney sebep oluyor? Daha önce çok kez uyku felci durumunu yaşadım ama hiçbir zaman varlık söz konusu olmadı. Ve artık bu son yaşadığım şey gına getirdi. Bunun bir tedavisi ya da yaşanmasını engelleyecek bir şey yok mudur?