Uyku modundan çıkınca Cinnamon Screenshot'u aktif ederim?

nasıl aktifleştirebilirim?

Uçbirimden alttaki paketi kurun.
Kod:
pacman -S xdotool

Sonra menüden "Lxsession için ön tanımlı uygulamalar " aracını açın, Otomatik başlat sekmesine
tıklayın, +Ekle karşısına şunu yazın xdotool key Super+L yeniden başlatın.

Eğer işe yaramazsa ikinci yöntem.
/usr/share/applications dizininde Cinnamon Screenshot simgesini metin editörü ile aç, Exec= yazan satırı bul, Exec= yazısının karşısında ne yazıyorsa onu kopyala, Lxsession için ön tanımlı uygulamalar > Otomatik başlat > +Ekle yerine ekle ve yeniden başlat.

Soru yanıtını bekliyor. Ben LXDE kullanıyorum. Super + L ile Cinnamon Screenshot'u aktif edebiliyorum fakat uyku modundan sonra açıldığında aktif edemiyorum, nasıl aktifleştirebilirim?

Pm-utils ile yapılabiliyormuş, ben denemedim.
/usr/lib/pm-utils/sleep.d/99MyScript.sh adında bir dosya oluşturup çalışma hakları vermeniz yeterli olmalı.

run_some_command yerine çalıştırmak istediğniz programı yazmalısınız.
#!/bin/sh case "$1" in resume) echo "hey I just got resumed!" run_some_command esac

sudo chmod +x /usr/lib/pm-utils/sleep.d/99MyScript.sh

Son düzenleme:
@illedelinux Cinnamon Screenshot simgesi o konumda yok sanırım.
@yolcu Arco olduğu için olabilir bende pm_utils yok sanırım.
İkinizde yardımlarınız için sağ olun. Olmadı ama olsun. Az önce Arch Logolu XScreensaver keşf ettim. İkinize de teşekkür ederim. Zahmet ettiniz.
Peki XScreensaver'i Super+L ile aktif etmeye(Arch logolu olduğu için) karar verdim. Nasıl yapabilirim?

Peki XScreensaver'i Super+L ile aktif etmeye(Arch logolu olduğu için) karar verdim. Nasıl yapabilirim?

Xscreensaver normalde otomatik çalışır, otomatik çalışmıyorsa sistem menüsünden arayüzünü açın ve ayarlardan, zamanı, arka plan resmini ayarlayın.

Xscreensaver normalde otomatik çalışır, otomatik çalışmıyorsa sistem menüsünden arayüzünü açın ve ayarlardan, zamanı, arka plan resmini ayarlayın.
Hocam Super+L'ye
Kod:
xscreensaver-command -lock
atadım. Tamamdır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı