Uyumadan öğlene kadar durulabilir mi?

Alarm duyabilen birisi değilim buna öneriniz var mı kulağımın yanına mı koyayım telefonu yoksa başka taktikleriniz var mı?
bence gece 2-3 e kadar çalış sonra yat, ben 3 gündür öyle yapıyorum bugünde öyle yapacağım yarın okuldan gelince de güzelce uyurum.

10. Sınıfta baya eksik olduğum kimya sınavına çalışmak için 12 gibi uyuyup sabah 5 de kalkıp çalışıp 86 almıştım. Uyuyup erken kalkıp çalışmak daha iyi olabilir diye düşünüyorum. Uykusuz kalırsanız dikkatiniz de odağınız da kaybolur çalıştığınızdan da verim almazsınız. Biraz dinlenip sabah erken saatte boş bi kafayla eksikler halledilebilir belki. Yine de tercih sizin.

Hocam okul için 5:00 de kalkıyorum normalde. Biraz erken okul sıkıntı.

Kimya sınavım var ve çalışmam gerek. Daha eksiğim var. Sizce sabahlayıp okula gitsem (zaten 2. ders sınav) ve sınava girsem olur mu? Yoksa uyumam daha verimli mi olur?

Önemli olan çok değil verimli çalışmak 1 saatlik çalışmayla 92 aldım(bazı konularda eksiğim vardı onları kapatıp test çözdüm)

Uyumanı tavsiye ederim çünkü sınav esnasında uykulu olursan odaklanman zor olur.

Uyku dinlenmek için önemli daha önce dinlediğim biyoloji öğretmeni (aynı zamanda doktor) sınav öğrencileri 4 saaten az uyumamlı diyordu. 4-5 saat kala uyu, bazen az uyuyunca uykumu daha iyi aldığımı hissediyorum.

Kendine güzel bir kahve yap ondan sonra da uykun gelene kadar çalış bence. Gittiğinde de ilk ders hoca serbest bırakırsa güzelce bir tekrar yaparsın. Uykulu bir şekilde çalışınca hiçbir şey anlaşılmıyor. Ayrıca sınavda hata yapma olasılığın da artar. Hiç uyumadan çalışıp da gidebilirsin ama dayanabilir misin bilmiyorum. Sınava ölü gibi girersin de çoğu şey aklında kalır büyük ihtimal. Ucu ucuna hatırlayamadığın şeyler olur bir de, delirtiyor onlar.

Son dakika 1 saat uyuyunca tümden sarpa sarıyor. Şimdi 2-3 saat uyursan çok daha kötü bir halde uyanırsın. Uyku ile alakalı birkaç makale okursan yararı değil zararı olur 2-3 saat uyuyup uyanmanın. Onun yerine hiç uyumaman daha iyi. Sana kalmış, nasıl daha verimli olacağını düşünüyorsan öyle yap.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…