Uyuyamamak nasıl düzeltilir?

298842

Hectopat
Merhaba, son birkaç gündür uykusuzluk sorunu çekiyorum. Örneğin dün sabah saat 6 da yattım, 9 da kalktım ve o 3 saatlik uykuyla hala daha ayaktayım. Gün içinde en az 3 km yol yürüdüm, akşam saat 22.00 da yatağa girdim fakat uyuyamıyorum. Bu arada 3 saatlik uykuyla da rahat değilim. Saat öğlen 13.00'dan beri başımda inanılmaz bir ağrı var. Halsizlik var, ders çalışmak istiyorum fakat uykusuzluktan dolayı odaklanamıyorum. Saat 22.00 da yatağa girdim hiçbir şey yapmadan sadece uyumaya çalıştım ve 4 saat olmuş uyuyamadım. Sadece bugün özelinde değil, yaklaşık 4 gündür durum aynı. Ne önerirsiniz? Doktora gitmek istemiyorum, çünkü vereceği ilaç antidepresan niyetine geçecek ve ileride gemi kaptanı olmak istiyorum. Antidepresan niyetine kullanacağım bir ilacın geleceğimi etkilemesini istemiyorum. Bu arada kafama taktığım, stres yaptığım aşırı bir durum da yok. Normal günlük stresler dışında stresli biri de değilim. Fakat son 4 gündür çektiğim uykusuzluk artık çok rahatsız ediyor. Gün içinde ne bir şeye odaklanabiliyorum, ne bir iş yapabiliyorum, felaket bir baş ağrısıyla günüm geçiyor. Önerileriniz tavsiyeleriniz nelerdir?

Doktora git ama ilaç almaya değil sağlıklı olmak için uyuyamamanın çözümü uyku ilacı almak değildir dostum vitaminlerin eksikliklerin bunlara bakılmalı bir sporcu olarak bir çok farklı sebebin bir soruna fazlaca yol açtığını gördüm eğer sebebi bulursan sorunu da çözersin kan değerlerine bir baktır doktor ile görüş uyku kaliteni arttıracak takviyeler kullanabilirsin daha sonra tekrar çözümü düşünürsün eğer işe yaramaz ise.

Sırayla deneyeceğin şeyler var hayatını düzene sokmak uyku saatleri belki yeterince yorulmuyorsun açıkçası evden iş yaptığım zamanlar ve ekstra dil çalıştığım zamanlar çok yorgun gibi çökerdim ve uyku uyuyamayıp gece saatlere kadar kalırdım ama ne odaklanabilirdim ne önümdekini anlayabilirdim.

Bu durumun çözümü ise kendini fiziksel olarak yorman 11 saat mesai yaptığım bir iş mışıl mışıl uyku uyumama vesile oldu açıkçası beraberinde hayatımdan bir çok şeyi götürdü ama sorunun kaynağına inmek zor olmadı hayatında spor yoksa spor ekleyip koşu, bisiklet ve ağırlık çalışmak gibi şeyler deneyebilirsin kendini yorabilmek için sabah güne başlamak için hava alarak yapabileceğin bir spor güzeldir geceni güzel geçirmek için ise gün içini bitirdikten sonra fiziksel olarak son darbeyi vuracak bir şeyler.

Umarım kendimi ifade edebilmişimdir yaşına bağlı olarak değişkenlik gösteren şeyler var istediğini sorabilirsin.

Hocam zaten 2019 dan beri aktif kick boks yapan birisiyim. Bu yıl sınava yoğunlaşmak istediğim için sosyal aktiviteleri tamamen bıraktım. Yorulmakla alakalı olduğunu düşünmüyorum, çünkü 3 saat uyku ile 24 saat geçiriyorum ve bedenen olmasa dahi zihnen fazlaca yoruluyorum. Kaldı ki dediğim gibi bugün en az 3 km’lik bir yürüyüşüm oldu fakat fark etmiyor. Vitamin konusunda da en son yakın zaman önce değerlerim sağlıklıydı, tekrardan baktırabilirim. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

2 huni veya tas al ve aralarina 30 metre mesafe olacak sekilde yerlestir daha sonra bu ikisi tasin arasinda kosmaya basla. Her bir tastan digerine ulastiginda hizini arttir. Japonya'da beden dersinde yapilan bir sey bu videosu burada. Bunun bir de sesi var. Seste belirli bir ritim var ve bu ritim her seferinde hizlaniyor. Senin de ona gore hizlanman gerek. O ses de burada. Yorgunluktan bacaklarin titreyecek bir de onun ustune uyuyamiyorum de de gorelim . Ilgini cektiyse daha detayli bir sekilde anlatabilirim.

Zihnen bende çok yorulan biriydim emin ol ikisi asla bir değil Kick Boks yapmayı bıraktın mı? Spor yapan aktif bir bireyin spor yapmayı aniden kesmesi hayatında büyük bir etki yaratabilir bırakmanı tavsiye etmiyorum aynı zamanda biz robot değiliz sosyal aktiviteleri de tamamen bırakma hayatını yaşamaya devam etmelisin ama aynı zamanda önceliklerin farklı olmalı ders çalışmayı bırakıp dışarı gitme ama ders yeter dediğin bir nokta olacaktır o zaman zihninin ve bedenin dinlenmeli ve kafa dağıtmalısın.

Hocalarım uyuyamama sorunlarının ardından ciddi bir hastalık başladı. Grip - Alerjik gibi. Doktora gittim alerji ilaçları verdi genel olarak. Uykusuzluğunda bundan kaynaklanıyor olabileceğini söyledi. Hala daha hastayım, anlayacağınız uykusuzluk bir belirti olmuş .

E nabıza baktın mı ne yazıyor tanıda?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…