Uyuz kaşıntısı nasıl azaltılır?

kries

Hectopat
Annemler birkaç günlüğüne köye gitti ve uyuz kapmışlar. Geldiklerinde bana da bulaştı ve kaşıntı yüzünden doktora gittik. Uyuz için lösyön verdi 3 gündür uyguluyorum fakat hala cok kaşınıyorum ve bu kaşıntı yüzünden uyuyamıyorum. Yarın raporum bitiyor ve okula gitmem lazım ama uykumu alamıyorum ve başkalarına da bulaştırmak istemiyorum. Lösyonu birkaç gün daha uygulayıp geçmezse cildiyeye gideceğim bu kaşıntıyı azaltmanın yolu var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sen aile hekimine git, tekrar rapor al, durumunu anlat, düşük ihtimal kaşıntı giderici/uyuşturucu krem verir. Zaten ilk losyon/krem uygulaması yaşayan mite'lar için, ikincisi de onlar ölünce yumurtadan çıkacaklar için olacak.

Bu arada evde dokunduğunuz, kullandığınız tüm çarşaf yorgan v.b yıkandı mı 60 derece ve ütülendi mi, onu da atlamayın. Yani kaşıntı geçene kadar kullanacağınız her şeyi çöp torbasına koyup sonra eldivenle makineye atmanız gerekecek veya kuru temizlemeye durumu bildirip vermeniz. Yoksa tekrar eder.

Evet her şeyi yıkıyoruz fakat klavye ve mouse nasıl temizleyeceğim?

Evet her şeyi yıkıyoruz fakat klavye ve mouse nasıl temizleyeceğim?
Nasıl temizleyeceksin... Zor temizleyeceksin muhtemelen.

Tedavi sürecinde kullandıysan, 3 gün kadar kullanmayacağın bir plan yapman gerek kendine, tuşları söküp sıcak suda veya alkolde/çamaşır suyunda bekletebilirsin ancak plastik yapılarında değişiklik veya koku durumu olabilir. Altında kırıntıların ana PCB'ye düşmesine engel olan plastiği temizlemen gerek... kısacası inceltilmi çamaşır suyu 1/10 gibi bir oranda, eldiven ve mendil/pamuk/kulak pamuğu ile temizlik yapabilirsin sanırım. Sonra da bir poşete koyup 4 gün ağzı kapalı bir yerde bekletmen gerek.

Telefonu elinden bırakman çok zor olacaktır şu hayatta, onu da sürekli silmen, alkollü/çamaşır sulu mendille, gerekecek. En azından silip kapatıp telefonu da küçük bir poşete (buzdolabı poşeti misal) koyup 3-4 gün bırakabilirsen hallolur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…