Uyuz nasıl anlaşılır?

lanisson

Yoctopat
Daha fazla  
Arkadaşım kaşındığı için doktora gitmiş doktor da uyuz olabilirsin demiş. Bende haberi alınca kaşınmaya başladım ve kaşıntı 2 gündür devam ediyor psikolojik mi bu? Kaşıntı çok fazla değil ama her yerim kaşınıyor neredeyse. Okullar açılalı 1 hafta oldu 1 hafta boyunca tokalaştım en fazla. Uyuz olma riski var mı? (Arkadaş geçen hafta cumartesiden beri kaşınıyormuş)

Haberi aldıktan sonra başlaması psikolojik olmasına büyük ihtimal veriyor.

Özel bölge ve baldır kısımlarında aşırı kaşınma varsa uyuz olabilirsin bende yaşadım zamanında bir eczaneye gidip kükürt karışımı diye söyle onlar sana hazırlar 1 hafta kullan kaşıntın gidecektir. Ben 2 yıl uğraştım ta ki kükürt karışımını bir doktor söyleyene kadar.

Hocam genelde ilkten kaşıntıyla başlar sonradan parmak aralarında kaşıntılar ve küçük kabarcıklar çıkmaya başlar.

Hocam bir cildiye doktoruna gözükürseniz işinizi görür bence.

Haberi aldıktan sonra başlaması psikolojik olmasına büyük ihtimal veriyor.
İnternette yazdığı kadarıyla uzun süreli temas(15-20dk) gerekiyormuş bulaşmak için ama gerçekten çok sinir bozucu bir şey. Üstüne anksiyete de eklenince hiç çekilmiyor

Bu hastalıkta bazı izler oluyormuş sivilce gibi tam olarak hangi bölgelerde olabiliyor ve nasıl görünüyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…