Uzak Doğu aşçılığı yapılır mı?

Turok_28

Hectopat
Selam arkadaşlar, uzun zamandır kafama göre iş arıyordum ve bir restaurant ta iş buldum, çalışma saati 9 saat ve en az 6 ay çalışma şartı isteniyor, çalışma saati 13.30 - 23.00 arası, uzun süreli çalışmada yurt dışı imkanı da var deniliyor, yer evime yakın, mutfakta elim yatkın yemek yapmayı severim. Uzak Doğu yemeklerini severim. Sushi vs sizce girmeli miyim?
Eğitimler verilecektir deniliyor, ve kurumsal bir firma.

Son düzenleyen: Moderatör:
Firma adını söylememişsiniz lakin, mesleğe girişte iyi olabilir. Geleceği iyi olan bir meslek. Ağır bir meslek, kaldırabilirseniz güzel para da var.

Evet insan sevdiği işte saatin nasıl geçtiğini anlamıyor bir de hareketli iş zaman nasıl geçti anlamazsın bile, en dandik noodle bile yaparken zevk alıyorum yaptığım daha kapsamlı Asya yemekleride olmuştu evde.

Firma adını söylememişsiniz lakin, mesleğe girişte iyi olabilir. Geleceği iyi olan bir meslek. Ağır bir meslek, kaldırabilirseniz güzel para da var.

Sporcuyum çok sert antrenmanlar yapan biriyim ve geçmişte uzun yıllar kendi firmamızda hammallık yaptım bu yüzden dayanıklıyım yurt dışı hayalim var olmasa bile güzel meslek.

Hocam mesleğe girdiğinizde farkedeceksiniz çok öyle olmuyor. Yeri geliyor, davlumbaz borularına girip oraları temizliyorsunuz. Yeri geliyor her gün işe giderken sövüyorsunuz ama gün sonunda meslek gerçekten geleceği olan bir meslek. Sabredip meslek sahibi olmak sizin elinizde. Fakat tavsiyem, başlamadan önce "çok severim, yorulmam" gibi bir beklentiniz olmasın.

6 ay şartı bu yüzden sanırım giren dayanamıyor demek.
Hocam o şart çok geçerli değil. Zaten isteselerde istemeselerde devletin belirlediği deneme süresi var. "6 ay çıkmayacaksın" gibi bir şart hiç bir yer koyamaz. Sadece lafta olur.

İş bu tabii ki yoracak temizlikten gocunmam yeter ki işi öğreneyim, bir yandan ingilizcede öğrenmeye çalışıyorum.

Hocam o şart çok geçerli değil. Zaten isteselerde istemeselerde devletin belirlediği deneme süresi var. "6 ay çıkmayacaksın" gibi bir şart hiçbir yer koyamaz. Sadece lafta olur.

Hayatta şunu fark ettim geç de olsa, çoğu iş ayakta yapılıyor masa başı iş bulman gerekiyor bunun dışında hep ayaktasın özel söktörde.

İş bu tabii ki yoracak temizlikten gocunmam yeter ki işi öğreneyim, bir yandan ingilizcede öğrenmeye çalışıyorum.
Hocam dediğim gibi kendinizi geliştirmeye bakın. Çalıştığınız yeri bilmiyorum fakat gerçekten içeride aşçılar çalışıyorsa, size yapılanlara karşı susun. Zaten komi olarak başlarsınız, yükseldikçe başka yerlere CV atıp daha kaliteli restoranlara geçersiniz. Mesleğe girdikten sonra yurt dışının ekstrem bir şey olmadığını farkedersiniz. Ama dediğim gibi önemli olan kendinizi geliştirmeniz.

Başka ilanlarda var ama burası dikkatimi çekti. yurt dışına yaşamak için gitmeyi düşünüyorum ama belki 3-4 yıl sonra.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…