Uzak masaüstü bağlantısında oyunda mouse kontrolü yapılamıyor

Vertebra

Kilopat
Herkese merhaba. Aynı evden diğer bilgisayarıma uzak masaüstü bağlantısı yaparak oyun(MMORPG) oynamaya çalışıyorum fakat mouse hakimiyeti sağlayamıyorum. Mouse bir anda fırlıyor yukarı ya da aşağı ve eksen cizmeye başlıyor. Hiçbir şekilde kontrol sağlayıp düzgün bir şekilde oynayamıyorum.

Sorun ping oldugunu sanmıyorum çünkü wasd kontrolü ve masaüstünde mouse tıklarım birebir hemen işliyor.

Şu anki bilgisayarımdan oynayamam, mouse klavye ve monitörüde sürekli sök tak istemediğimden, iki bilgisayarın konumu farklı olduğundan şu anki bilgisayarım modeme uzak ve sadece bu kadar mesafeye sadece bir kablo aldıgımdan yanına da koyamıyorum, ve aynı prize takılı oldugunda soba çalışınca iki monitör de kapanıp açılmasından dolayı kaldırmadığını düşündüğümden dolayı böyle bir şey istiyorum.

Bu sorunu çözebilir miyiz_ çözebilirsek nasıl çözeriz _yardım edebilir misiniz? Teşekkürler...

+ Not ve düzeltme: AnyDesk ile bağlandım ve yine aynı şekilde mouse kontrolü sağlayamadım.

Remote play,her oyunda aynı verimi sağlamaz. Size Steam Link veya Parsec öneririm. Ayrıca bağlantıyı internet üzerinden değil,intranet yani bağlandığınız pc'nin yerel ağ IP'si üzerinden yapmanız. Genelde bir gamepad kullandığınızda sorun büyük ölçüde çözülüyor ancak mouse hakimiyeti oyuna göre farklılık gösteriyor. Steam link kullanacaksanız oyunu direkt satın alıp öyle bağlantı kurmanız tavsiye edilir. Ayrıca Microsoft Store'da Remote Desktop var,onuda deneyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Selam,

Nomachine deneyin localde internete çıkıp girmez lan üzerinden halleder bu da upload değerinizi önemsiz ama router kaliteniz kadar pürüzsüz bir deneyim kazandırır. AnyDesk gibi uygulamalar önce bilgiyi servera sonra size iletir. Localde yapmanız bir şey ifade etmez aynı çalışma prensibini sürdürür. Nomachine ise serverı kurulan cihaz yapar istemci local ise local IP ile internete gerek duymadan işini halleder.

Router kalitesinin önemi ping sadece internette yoktur. Router kalitesiz ise bufferfload yaparak ön belleğe alacaktır bu da localde bile pinge sebep olur. 2.4 GHz yerine 5 GHz tercih edin. Eğer mümkünse direk Ethernet üstünden 2 cihazıda bağlayın. Bunun mantığı ise router işlemcisi talepte bulunduğunda basit bir anlatımla ilk NAT işlemci 2. NAT ise ethernettir Wi-Fi ise 3. NAT ile internete çıkar 3 ara bellek atlar. Wi-Fi 5GHz desteklemiyorsa 2.4GHz'deki kayıpla sıkıntı çekileceği aşikardır.

Kolay gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…