Uzaktan bilgisayar programcılığı okunur mu?

zoin

Hectopat
Kocaeli'de yaşıyorum başka bir şehre gidemiyorum ve devlet üniversitesinde okumak istiyorum. YKS sınavına gireceğim bu yıl eğer olursa hem örgün hem de uzaktan bilgisayar programcılığı var ben sadece uzaktan seçsem de olur mu sizce? Fazladan masraf çıksın da istemiyorum kendimi ekstradan geliştirmeye de hevesim yok zaten. Olursa KPSS puanıyla da kamuya girip çalışmak istiyorum. Sizce okumaya değer mi?

2025 yilinda yakindan egitime zorlamak aptalliktir, uzaktan tabii ki okunur.

KPSS ile atanmayı düşünüyorsan okunur hiç problem olmaz.
Onun dışında bir düşünceniz varsa örgün dahi okunmaz. Uzaktan ona uğraşacağınıza 2 hafta internette bir şeyler öğrenmeye zaman harcayın o eğitimin hatta ve hatta Türkiyede çoğu mühendislik adı altında açılan bölümlerin on katı daha fazla şey öğrenirsiniz buna emin olun.

Hocam öyle de bunu resmi belge olarak kanitlayamiyorsunda ben en azindab diplomamı gözüksün yeter istiyorum kamuya girip rahat etmek istiyorum eğer olmazsa mecburen özel sektöre bakacağım öyle büyük hedeflerim yok çalışıp paramı kazanayım derdindeyim 4-5 kuruş icin 40 takla atmama gerek yok benim icin zaten ailem benden bundan fazlasını beklemiyor onlar isterlerki beden işçisi bile ol sıkıntı yok diyorlar.

Kaybettiğin zamana değmez. Git 2 yıllık sağlık bölümü oku hem ataması daha iyi olur hem de iş imkanı.

2 yıllık bilgisayar programcılığı bölümünün ataması zaten çok fazla değil. Üstüne üstlük hem 2 yıllık hem de uzaktan alacağın diploma yazılım şirketleri için hiçbir değeri olmayacak. İş ilanlarında 2 yıllık diploması olanların büyük çoğunluğu zaten filtreden elenirken üstüne üstlük bu bölümü uzaktan okumak çok daha riskli. Dediğim gibi sağlık bölümlerine yönelmeni tavsiye ederim kesinlikle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…