Uzaktan Havai Fişek Ateşleme Sistemi

thestalker

Kilopat
Merhaba arkadaşlar,
İlk olarak ardunio ile ilgili veya rp ile ilgili hiç bir bilgim bulunmamakta.

Geçen sene olduğu gibi yine bir proje üzerinde çalışmalarım oldu.
Bu seferki konumuz "Uzaktan Ateşleme Sistemleri".

Kendim telefonlar üzerinde bir kaç çalışma yaptım ama pek istediğim sonucu alamadım çünkü telefonlar nedense 15 dakika sonra kapanmakta. (Lehim kısmında tecrübem fazla olmadığı için azcık taşıma veya devre kartlarını kazıdığım oldu, ikinci el olarak eski tuşlu telefonları ilimde tükettim diye bilirim.)
Nokia 7xxx serisinden bir telefonun açılmış görüntüleri. (İlk üzerinde çalıştığım telefon.)

Telefonlar üzerinde nasıl yaptığımı sorarsanız; telefonun titreşim motorunu sökerek, titreşim motorunun değdiği kısımdaki devreye tel lehimleyip ve sonrasında bir üreteç bağlayıp kısa devre yaptırarak kibrit yaktırdım.

Ama bu benim için yeterli değil...

Ardunio UNO ile bir uzaktan ateşleme sistemi yapmak istiyorum.

Bazı örnek farklı amaçtaki kaynakları göstereyim ilk olarak.

Yapanlar böyle yapmış.
Bu bir airsoft oyunu için fantazi amaçlı bir cihaz. Buna ekleme yaparak kendi amacımda çevirmek istiyorum. Nereden başlamam gerekmekte?

Bu cihazın bağlanış şekili;

vs vs.
Fazla uzatmadan şimdi asıl soruya gelirsek,

1. Ardunio veya rp ile mi böyle bir çalışma yapılmalı?
  2. Ardunio'yu veya rp'yi kullan at tarzında bırakmamak için benim gözümde kendi amaçlarıma hizmet edebilmesi lazım, onlardan bir tanesi de işletim sisteminin kurması yeterli.
  3. Böyle bir çalışma için elektronik devreleri almam için (Kapıda ödeme varsa daha iyi olur, kartı yeni kapattım.) bir site önerebilir misiniz ?
  4. Öğrenme kısmında ilgimi çekmediği söylenmez, C++ diline benzer yapıda bir kodlama yapısı var mıdır ?
  5. Örnek olarak yapılan çalışmaların yönergelerini nereden bulabilirim ?
  6. Başlangıç olarak hangi cihazlar daha iyi olur? Bir kere alırım ama ürün özellikleri tam olsun diye düşünmekteyim.
  7. Herhangi bir önerebileceğiniz eğitim seti var mıdır?
  8. Klon ve lisanslı diye ürünler bulunmakta imiş. Klon daha ucuz olduğu için diğer parçalara para ayırabilirim. Klon ile lisanslı üründe ne farklar bulunmakta? Klon alınsa da olur mu?
______
Edit: 06.03.2018
Bi' kişi bile mi bilmiyor...

Kendim hallettim zaten. :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…