Uzaktan laptopa nasıl erişilebilir?

Cyborg626

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. 3 gün şehir dışında olacağım. Laptopu telefondan açmam gibi bir şey mümkün mü? Bilgisayarı uykudan uyandırma da olur fark etmez.

Bu arada wol (Wake-on-LAN)dan haberim var. Farklı internette çalışmıyor sanırsam ve yapmayı da beceremedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. 3 gün şehir dışında olacağım. Laptopu telefondan açmam gibi bir şey mümkün mü? Bilgisayarı uykudan uyandırma da olur fark etmez.

Bu arada wol (Wake-on-LAN)dan haberim var. Farklı internette çalışmıyor sanırsam ve yapmayı da beceremedim.

Google uzaktan masaüstü kullanabilirsiniz. Ben kullanıyorum sorunsuz.

AnyDesk'te bilgisayara şifre koy, izin vermesine gerek kalmadan şifre ile bağlanabilirsin, bilgisayarı açık bırak zaten kendi uyku moduna girer sen bağlanınca çıkar, ya da Windows 10 PRO kullanıyorsan uzak masaüstü ayarı da açabilirsin, Hamachi tarzı bir şeyle IP sabitleyip diğer bilgisayardan bağlanabilirsin.

Anydesk üzerinden eğer izinler kısmından ayarları doğru yaparsan, Anydesk ID'sini ve daha önce belirlediğin şifreyi bildikten sonra laptoptan hiç bir izne ihtiyaç olmadan direkt bağlanabilirsin. Dİlersen laptopun güç seçeneklerinden uyuma ayarlarını değiştir. Yani uyandırmak için kapak kaldırmaya veya bir tuşa ihtiyaç duymaması gerekiyor. Yani sistem derin uykuyayatarsa eğer işe yaramayabilir Anydesk. Ben şirket bilgisayarıma nerede olursam olayım Anydesk açık olduğu sürece kilit ekranındayken bile bağlanabiliyorum. ID'mi ve şifremi birisine verdiğimde o dahi hiç bir onay vs gerek olmadan girebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı