Uzay Araçlarının Görevi Bitince Çakılması

DogukanArslan

Kilopat
Makaleler
3
Daha fazla  
Geçenlerde, Populer Science'ın son sayısını okuyordum. Juno hakkında bir yazı vardı. O yazıdan Juno'nun 2018'de görevini bitirip Jüpiter'e "çakılacağını" öğrenince sanki bir yakınım hayatını kaybetmiş gibi üzüldüm.
Benzer olayı Rosetta için de yaşadım. Yorumlarınız nelerdir bu konu hakkında?

İnsanlık büyük bir hata yapıyor bence, adamlar göndermeyi planlıyorlar geri çağırmayı değil. Eğer içlerine insanlık ile alakalı şeyler koyup diğer canlılarla iletişim kurabilecek şekilde yolluyorlar ise iyi fakat bir çöp gibi atıyorlarsa kirlilik oluşacaktır. Bir düşünsenize bundan 5000 yıl sonra Güneş sistemi kirleniyor.

Yanlışım yoksa bu uzay aracı Jüpiter'in atmosferine girerken zaten ısıdan dolayı unufak olacak. Yani çöp olarak nitelendirilemez. Dünyamıza her gün tonlarca göktaşı giriyor ve atmosferde sürtünmeden dolayı unufak oluyorlar.

Yanlışım yoksa bu uzay aracı Jüpiter'in atmosferine girerken zaten ısıdan dolayı unufak olacak. Yani çöp olarak nitelendirilemez. Dünyamıza her gün tonlarca göktaşı giriyor ve atmosferde sürtünmeden dolayı unufak oluyorlar.
Anlayamadım ben yörüngesinde görev yapan uzay aracını gezegene kendileri mi çakıyorlar, yoksa bu normal bir durum mu?

Anlayamadım ben yörüngesinde görev yapan uzay aracını gezegene kendileri mi çakıyorlar, yoksa bu normal bir durum mu?

Kendileri atmosfere sokup atmosferde sürtünme ile yok olmasını istiyorlar. Bunun nedeni de Jüpiter'in uydularını kirletmemesi. Konu ile ilgili NASA videosu:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kendileri atmosfere sokup atmosferde sürtünme ile yok olmasını istiyorlar. Bunun nedeni de Jüpiter'in uydularını kirletmemesi. Konu ile ilgili NASA videosu:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anladım, bunları gördükçe içim gidiyor elin oğlu bunları yaparken biz daha yerli arabamızı yapmaya çalışıyoruz.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı