Uzay sonsuz mu?

Zaten uzay boşluğu dediğimiz şey hiç bir maddenin, tek bir atomun bile bulunmadığı bir ortam olduğu için. En sonunda da gene hiç bir madde yok yani gene uzay boşluğu var. Gözlemlenebilir evrende bakarak sonsuz diyebiliriz.

Yani evren genişlemiyor aslında, evrenin içerisindeki maddeler evrende daha geniş alana yayılıyor sadece.

Balonun büyüyebileceği bir sınır vardır fizik kuralları yüzünden. Evrenin büyümesi metafizik bir olay olabilir. Saçma örnek.
Evren balon demedim ben zaten evren balona benzer büyüyor dedim ve bir zaman sonra büyük ihtimal bir sürü yok oluş teorilerinden birisi gerçekleşip ya kendine doğru geri çökecek yada atom altı tanecikler arasında ki etkileşim duracak.

Balonun büyüyebileceği bir sınır vardır fizik kuralları yüzünden. Evrenin büyümesi metafizik bir olay olabilir. Saçma örnek.
Eğer belki ikna olmazsın diye kaynak atıyorum oradan okuyup, kendin anlamaya çalışabilirsin.

Son düzenleme:
Uzayda milyonlarca yıldız var. Ve bu yıldızların hepsi aslında bir gezegen. Düşünsene insan oğlunun bilmediği milyonlarca gezegen var. Kim bilir o gezegenlerde yaşam var mıdır? Belkide bizim dünyamız gibi milyonlarca dünya vardır uzayda çünkü uzay sonsuzdur.

Yıldızlar gezegen değildir.

Uzay da dünya gibi yuvarlak eksenli. Bir uzay mekiği bir noktadan uçmaya başlarsa yolun sonunda başladığı yere geri döner.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…