Uzun kullanım için tablet önerisi

Yer
Tottenham
Merhaba, ben önümüzdeki sene üniversiteye geçeceğim. Hem beni bu sene kütüphaneye falan götürmelik ders için, hem de ünviersitede hala kullanmalık bir cihaz alacağım. Normalde masaüstü bilgisayarım var ama artık üniversite için kullanışsız olacağı için farklı bir cihaza geçmem lazım.

Kafamda 2 seçenek var, ilki Apple'ın öğrenci kampanyasından yararlanarak iPad Air M2 11inç almak yanına da Apple Pencil Pro hediye ettikleri için çok kullanışlı olur gibime geliyor. İkincisi de şu anki masaüstü sistemimi satıp (ortalama 15k ediyor) üzerine de yine iPad parasına yakın bir para katıp 35k civarına laptop almak. Üniversite için öyle oyun oynama gibi vs bir şeyim yok ondan dolayı asıl amacım beni uzun süre götürmesi olacak bu cihazın, sizce hangisi daha mantıklı.

Son düzenleme:
Açıkçası Mekatronik mühendisliği düşünüyorum onun uygulamalarının en önemlileri IPad'de var ondan dolayı çok sıkıntı olmaz herhalde.

Hocam fansiz makineler oldugu icin uzun kullanimda ne olur belli olmaz belki Pro serisini dusunebilirsiniz ya da mack Pro'lara bakabilirsiniz ya da degerini koruyan urunler oldugun tablet alip temiz kullanip satabilirsiniz.

Tablet üniversitede de her şekilde lazım olacaktır diye düşünüyorum. Benzer durumdayız. Ben bu sene tablet alacağım. Ana hedefim mühendislik değil fakat gelirse de artık bir şekilde bilgisayar almaya çalışırım.
En kötü seneye kullanmak istemezsen Ipad'i kalemle beraber rahatça aldığın değerin üstüne satarsın diye düşünüyorum.

Açıkçası mekatronik mühendisliği düşünüyorum onun uygulamalarının en önemlileri iPad'de var ondan dolayı çok sıkıntı olmaz herhalde.
Lisede mekatronik okudum. Sana şunu diyebilirim. Mekatronik dalların birleşimi olduğundan Ipad ile ilerletilmez. Çünkü kontrol otomasyon kısmında PLC için bilgisayar uygulamaları gerekiyor, 3D Modelleme kısmında SolidWorks kullanmak gerekiyor. Bununla birlikte bilgisayar mühendisliğini de kapsayan bir bölüm. Çok geniş olduğu için bir bilgisayar kesinlikle gerekecektir mekatronikte.

Hocam fansiz makineler oldugu icin uzun kullanimda ne olur belli olmaz belki Pro serisini dusunebilirsiniz ya da mack Pro'lara bakabilirsiniz ya da degerini koruyan urunler oldugun tablet alip temiz kullanip satabilirsiniz.
Çok teşekkürler hocalarım mantıklı düşününce Apple ürünlerinin değer koruduğu düşünüldüğünde ilerde bir sıkıntı olursa bile en kötü satarım ortalama bir laptop alırım işimi yine görür. Çok teşekkürler ikinize de.

PLC uygulamaları konusunda sıkıntı çıkabilir o çok doğru ama bakalım artık şimdilik ders çalışma için ve taşıma kolaylığından iPad olacak gibi tercihim bakıcaz artık her an fikrim değişebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…