Uzun saatler bilgisayarın açık kalması sorun olur mu?

• Konuyu başlatan Jroux
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 562
Normalde PSU sağlığı açısından önerilmez ve sağlıklı değil en nihayetinde aşınma artar ancak kendi bilgisayarım belki aylardır çalışıyor, bir zararını görmedim yeniden başlatmak dışında OFF almadım bayağıdır.

Fatura dışında sorun yaratacağını düşünmüyorum.

İçinden elektrik akımı geçen her donanım zamanla aşınır ve her donanımın belli bir çalışma ömrü vardır. Hatta MSI Aero ITX ekran kartlarının kutularında kartın vadedilen saat ömrü yazıyordu. Açıkçası yıllardır şu bilgisayarı kapatmama mantığını anlayamadım. Ancak standart bir kullanıcı genellikle bu ömrü dolduramadan sistemi elinden çıkartmış oluyor, yine de tavsiye etmem fan millerinin, bilyalarının, termal macunun ömründen yiyor en başta.

İçinden elektrik akımı geçen her donanım zamanla aşınır ve her donanımın belli bir çalışma ömrü vardır. Hatta MSI Aero ITX ekran kartlarının kutularında kartın vadedilen saat ömrü yazıyordu. Açıkçası yıllardır şu bilgisayarı kapatmama mantığını anlayamadım. Ancak standart bir kullanıcı genellikle bu ömrü dolduramadan sistemi elinden çıkartmış oluyor, yine de tavsiye etmem fan millerinin, bilyalarının, termal macunun ömründen yiyor en başta.
ha öyle olduğunu bilmiyodum kusura bakmayın

Kullanım şekline bağlı günlerce islemci ve ekran kartı yük altında kalıyorsa sıkıntı ama ufak tefek işlemlerde ve sıcaklıklar düşükse sorun çıkaracağını sanmam ama ben günde 4 saatten fazla.kullaniyorsam 1 saat kapatıp dinlendiriyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı