Uzun saatler ders çalışamıyorum

pwleredal

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Malum yazılı haftasına girdik, aslında ben yarın son yazılımı vereceğim ama şöyle bir sorunum var: Ders çalışmayı süreğen bir şekilde yapamıyorum. Yani 1 saat 2 saat çalışıyorum güzelce sonra kafa gidiyor. Yani sıkılmaya başlıyorum başka şeylerle uğraşırken buluyorum kendimi. Ondan sonra da bir daha kendimi derse veremiyorum. Düzenli çalıştığımı söylesem yalan olur. Sınav haftası geldiğinde başlıyorum genelde çalışmaya. Bu arada çalışırken ara veriyorum yani aralıksız tabii ki 2 saat değil ama.

Burada gelip klasikleşmiş moral düzeni, ders takviyesi gibi şeylerden bahsedecekler ama maalesef ki tek sebebi sistemdir. Türkiye'de alan seçimi yapılana kadar, ki alan seçiminden sonra ki serüvende dahil, gelecekte istediğin meslek ve ilgi duyup üzerine yatkınlığın olan dersten ziyade hiçbir zaman işine yaramayacak; mesleğinle bağlantısız ve gereksiz dersler görüyorsun. Özellikle 9 ve 10. sınıfta olmak üzere dal ayrımı çok belirgin oluyor. Doğruyu konuşmak lazım, burada gelip her şeyin temeli şart vesaire diyeceksiniz lakin şunu çok iyi biliyoruz ki 10. sınıfta sayısal seçen adam bir daha hayatı boyunca ünlü düşmesine, ünlü göçüşmesine, redife, kafiyeye bakmıyor. Aynı şekilde sözel seçen adamda geriye dönüp ben bir iki bilinmeyenli denklem çözeyim demiyor.

Yine de ders süreni arttırmak istiyorsan sana verebileceğim en mantıklı cevap dersi eğlenceli bir hale getir. Ezber ise ezberleyeceğin cümleyi ya da kelimeyi küçük parçalara bölerek ezberle, mantık gerektiren bir ders ise oturup en temelden alarak mantık kurmaya yönelik çalış. Mantığa dayalı konularda genellikle test tarzında ders çalışmayı öneririm lakin sen nasıl rahat çalışıyorsan öyle yap.

Hocam evet ben de edebiyattan mağdurdum ancak lise dersleri aşırı çalışma istemeyen dersler. Son gün edebiyat çalışıp 100 alabilirsiniz mesela.

Uzun saat ders çalışmak için sağlam bir irade olması lazım. Bu da bir günde yapılacak bir şey değil. Ama o disiplini sağlamak sandığın kadar kolay değil.

Hocam evet ben de edebiyattan mağdurdum ancak lise dersleri aşırı çalışma istemeyen dersler. Son gün edebiyat çalışıp 100 alabilirsiniz mesela.
Hangi lise için dedin bunu bilmiyorum ama sosyal bilimler lisesinde okuyan birisi olarak edebiyatı son güne bırakırsan alabileceğin en yüksek not 30 olur. O da hocanın insafına bağlı.

Hocam zaten ders calisma alışkanlığınız yoksa bunlar çok normal. Senelerce çalışmayıp bir anda değişmeyi beklemeyin. Sabah erken kalkıp çalışmanızı öneririm. Ben verin alıyorum o şekilde. Yapacak bir şey de olmuyor hem o saatte.

Yine de ders süreni arttırmak istiyorsan sana verebileceğim en mantıklı cevap dersi eğlenceli bir hale getir. Ezber ise ezberleyeceğin cümleyi ya da kelimeyi küçük parçalara bölerek ezberle,
Kişiden kişiye değişir ama pek mantıklı bir çözüm yolu değil bence. Bunlar geçici çözümler, ders çalışmayı sürekli eğlenceli hale getiremezsiniz. Bana kalırsa olay tamamen şundan ibaret, evvela kişinin ders çalışmasını engelleyen oncelikler varsa onu ortadan kaldıracak. Ardından bitsin de gideyim mantığı ile değil sadece öğrenmesi gerektiğini dusunup çalışacak.

Hocam işin özünü şöyle söyleyeyim. Çalışmayı sevmiyorsanız okulu bırakın bence. Gidin meslek öğrenin en azından hem kendinize hem ülkeye faydanız olur. Üniversiteye sadece akademik amaçları olan insanlar gitmeli aile zoruyla gelen insanlar değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…