Uzun süre ekran kartını hız aşırtmalı kullanmak

Makaleler
2
Daha fazla  
Technopat, ekran kartı testlerinde hız aşırtma yapıp test ediyor. Bunu ekran kartının tüm gücünü görebilmek için mi yapıyorlar yoksa uzun süreli kullanım için de normal bir durum mudur? Bu forumda yeni aldığı ekran kartına hız aşırtma yaparak kullanan var mı merak ediyorum.

Şimdi 980ti alan adamın bir de üzerine OC yaptığını sanmıyorum, yapan varsada takıntısı vardır. Ama benim gibi r7 240 kullanıcıları yapıyordur çünkü performansı düşük. Uzun süreli olarak firmaların kendi yazılımlarını kullanarak otomatik olarak yapılırsa zararı olmaz bence.

Game mode, Oc mode, Silent mode bunları kastetmedim. Videolarda Ali ve Recep Bey manuel olarak ayarlıyorlar frekansları. Bunu sadece test için yaptıklarını düşünüyorum ama yanılıyorum belki de.

Herzaman kullanmanı gerektirecek bir durum yok. Kaldıki yapılandırdığın overclock ayarlarını profil olarak kaydedip ihtiyaç halinde bu artık oyun olur büyük ihtimal açabilirsin. Oyundan çıktığında ise tekrar fabrika ayarlarına dönersin. Yani şart değil hep overclock'lu kullanman. @Thermes dediği gibi güçlü ekran kartın varsa overclock'a gerek bile kalmaz.

Oc yaptık ve bu şekilde kullanıyoruz diyelim. Ekran kartı yorulmadığı zaman ,internette dolaşmak gibi, oc haldeki frekanslardan çıkıp taban frekanslara mı iniyor?

Ekran kartının mimarisi ve modeli üst düzeyse senin bişey yapmana gerek kalmaz. Fanlar durur ve kart olabildiğince az güç tüketir. Sanki hiç takılmamış gibi durur öyle.
Anladım. Yeni ekran kartları için konuşuyorum. Frekansları değiştirerek karta müdahale ediyorsunuz ve bunun kartın otomatik çalışma prensibini bozabileceğini düşündüm ama yine de ekran kartının kontrolü elden bırakmadığını söyleyebiliriz o halde.

Herşey kontrol edildiğinde (stabilite, sıcaklık v.b) hiçbir sorun teşkil etmez. Ömür konusunuda kafanıza takmayın ekran kartları ve işlemciler 2-3 senede bozulan yada sorun çıkaran parçalar değildir. Tabi bilinçli kullanılırsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…