İnternet üzerinden dosya yüklüyorsanız 6 ayda bir yapmanız yeterli olacaktır. Eğer sadece güvenilir yerlerden program indirip kullanıyorsanız 1 yılda bir yeterli bir düzeydir. Fazla format atmak diskin depolamasını azaltabilir. Her formatta kazınıyor diye biliyorum.
Ben genelde 3 4 ayda bir format atarım, çok net farkı anlarsın. Bilgisayarı kullanmasını iyi bilen biriyim fakat ne kadar iyi kullanırsan kullan, o formattan sonra gerçekten bir artış söz konusu oluyor...
İnternet üzerinden dosya yüklüyorsanız 6 ayda bir yapmanız yeterli olacaktır. Eğer sadece güvenilir yerlerden program indirip kullanıyorsanız 1 yılda bir yeterli bir düzeydir. Fazla format atmak diskin depolamasını azaltabilir. Her formatta kazınıyor diye biliyorum.
Ben eski sistemimi düzgün kullandım, 3 yıl format atma gereği bile duymadım. Sadece 2 kere termal macun değişikliği yaptım bir de ekran kartı sürücülerini DDU ile sildim o kadar.
Format öylesine yapılacak bir şey değil. Hatta fazlası zarar bile. virüsten şüphelendiniz veya bilgisayar çok doldu ve bu performansa etki ediyor o zaman bence format atılmalı.