Uzun süre kullanılabilecek Linux dağıtımı önerisi

Melbourne

Hectopat
Neredeyse bir senedir Dual Boot olarak Linux kullanıyorum. Ara sıra Windows'un yanında iki dağıtım bile kullandığım oldu. Üç işletim sistemi kullandığım zamanlarda, bir dağıtımı işlerimi halletmek için, diğer dağıtımı ise sistemi kurcalamak için kullanıyordum. Oyun oynayacağım zamanlarda da Windows'a geçiyorum. Şimdi ise uzunca bir süre kullanabileceğim dağıtım arayışındayım. Oynadığım oyunlar sebebiyle Dual Boot olarak kullanmaya devam edeceğim. Stabilite ve hız benim için en önemli iki kriter. Güncellik ise bunlardan sonra geliyor. Güncellikten kastım, dağıtımın Debian Stable kadar da eski olmaması. Görünüme de önem verdiğim için favori masaüstüm KDE.

Sistemim:

Intel Core i5-2410M CPU @ 2.30GHz
Intel HD Graphics 3000.
4 GB RAM.
500 GB HDD.

MX Linux size uyuyor. Debian stable tabanlı, bu yüzden stabil bir sistem, aynı zamanda hızlı da.

Xfce ve kde seçenekleri var. Xfce seçerseniz Debian stable gibi 4.12 gelmiyor, onun yerine 4.14 sürümü ile geliyor, muhtemelen yeni sürümü ile 4.16'ya geçer. Kde ortamını hiç denemediğim için bilmiyorum ama.

KDE sever biriyseniz siz de benim gibi Kubuntu kullanabilirsiniz. Biraz hantal kalabiliyor mu kalabiliyor ama seviyorum ya bu dağıtımı.
Su an zaten KDE Neon kullaniyordu sanirsam. KDE Neon daha iyi Kubuntu'dan.

Arch KDE, ya da Debian testing KDE iyi bir secim olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…