Uzun süre kullanılacak sisteme kaç GB RAM alınmalı?

2-3 senede bir sistem yenileyen biri değilim. Uzun yıllar kullanmayı düşünüyorum. Edit, render gibi işlerim yok fakat AM5 sistem dizeceğim için şu an alacağım RAM'e ileride ekleme yapamam. 4 kanal kullanmak sıkıntı oluyor. O yüzden 64 almak daha mantıklı geliyor 32 yerine. Fakat bir yandan da şöyle düşünüyorum, diyelim ki 5 sene sonra ekran kartımı ve işlemcimi değiştirmek istedim. Anakart ve RAM'ler için DDR6 çıkarsa ve şu an alacağım DDR5 64 GB RAM'i haliyle bu sisteme takamam ve çöp olur. Sizce ne yapmalıyım?

32 GB sizin için ideal gibi duruyor. 2x16 GB, 6000 MHz CL30 bir RAM kiti almanız en uygunu olacaktır bence.

Bende ileriye yönelik düşünüp tek modül 32 GB aldım yetmediğini düşündüğüm yerde 32 GB daha alır 64 yaparım dedim. Sistem zaten üst düzey olduğu için sorun yaşamam sanırım. Ayrıca ileride RAM'leri satarsınız nasıl şu an DDR4 RAM satılıyorsa o zaman da DDR5 satılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…