Uzun süre kullanılmayacak cihazlar nasıl depolanmalı?

6 ay boyunca elektronik cihazlarımın bir çoğunu kullanmayacağım. 2 adet fotoğraf makinesi ve 1 adet laptop, 1 adet telefon sahibiyim. Fotoğraf makinesi ve laptopun bataryasını çıkarıp ayrı bir çantada muhafaza etmek istiyorum ama bu doğru bir hareket olur mu? Akma, şişme vb. durumlarla karşılaşmak istemiyorum. Telefonun da şarjını tamamen bitirip o şekilde bırakmayı düşünüyorum. Uzun süre kullanılmayacak bataryalı cihazların korumasını nasıl sağlayabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Rutubetsiz bir ortamda oda sıcaklığında korursanız sorun olmaz.

Şarjlar ortalama 50-60 da bırakılabilir. Boş şarj bırakılması iyi değildir.

Bataryaları çıkartıp rutubetsiz, güneş görmeyen bir dolabın içinde saklayabilirsin.

Askere gideceksiniz herhalde. Bilgisayarın ve kameraların şarjını yarıya kadar doldurup bırakabilirsiniz. Askerdeyken acemi birliğinden sonra yüksek ihtimalle telefon kullanmanıza izin verirler. O vakit birisi askerlik yaptığınız yere kargo ile gönderir telefonunuzu.

Ev
Evet askere gideceğim. Fotoğraf makinelerinin bataryalarının (3 adet batarya var çünkü) hepsini %50 de bırakırsam 6 aylık süreçte bir sorun olmaz değil mi? Bataryalar 500-600 lira civarı hasar gelsin istemem.

Olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…