Uzun süre kullanılmayan sistemde performans kaybı olması

qanca

Kilopat
Daha fazla  
Başlıkta da belirttiğim gibi 4- 5 aydır sistemim hiç kullanılmadı. Bugün sistemi açtım ve PUBG'de eskisinden çok daha düşük FPS değerleri almaya başladım. Format attım ve kasayı temizledim- zaten pek tozlu değildi- ancak FPS değerlerim eski haline gelmedi. Kullanım ve sıcaklık değerlerinde de hiçbir problem gözükmüyor. PUBG'nin sorunlu bir oyun olduğunu cevap olarak kabul etmiyorum :)
sistem özellikleri: i7 7700 3.6 GHz /16 GB RAM 2400 MHz /EVGA GTX 1080 SC /Kingston 240 GB SSD /MSI B250 GAMING M3 /Thermaltake view 27 600W 80+ /Cooler Master Hyper 212 LED

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyuna bir ton güncelleme ve yenilik geldi. Bu bilgisayarınızla ilgili değildir ama aşırı düşük bir değer alıyorsanız bir anormallik vardır tabi.
Ayrıca sürücüleri güncelleyin. Yeni BIOS sürümü falan çıktıysa onları da güncelleyin.

4-5 ay sonraki ilk açılış ise Windows dahil tüm programlar arka planda kendini güncelleştirmeye ya da güncelledi ise de dosyaların yerini doğrulama, yapılan güncellemeyi ana programa dahil etme ya da sağa sola ufak kayıt dosyaları oluşturma gibi işlerle CPU'yu meşgul ediyor olabilir. 2-3 saat sonra tekrar deneyin. Ayrıca Performans sekmesinden kullanımları kontrol edin. CPU ve GPU'nun %90'ini zaten oyun kullansa FPS'in düşük olmaması gerekir.

Kaç fps alıyorsunuz ? Ekran kartınızın güncel sürümünü yüklediniz mi ?
Bilgisayardaki her şey güncel. Pochinki'ye atladığımda 70 FPS alıyorum. Normalde 100 ün altına düşmemesi gerekirken ayrıca savaş sırasında ani FPS dropları ve donmalar yaşıyorum.

Bilgisayardaki her şey güncel. Pochinki'ye atladığımda 70 FPS alıyorum. Normalde 100 ün altına düşmemesi gerekirken ayrıca savaş sırasında ani FPS dropları ve donmalar yaşıyorum.
Öncelikle ddu ile ekran kartinizin driverini silin ve bir daha yükleyin öyle deneyin derim belki düzelir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı