Uzun Süre Sıcak kalan işlemciye ne olur?

Voltaj ayarını manuel yani elle yap ama yaparken çok aşırıya kaçma. Yavaş yavaş, dengeyi oluşturacak şekilde yap.
Voltajı kaç yapmalıyım sizce?
Şuan OC'suz kullanıyorum. Ve voltaj auto da 1.216 voltaj alıyor işlemci. Cpu-z'den baktım

İşlemciyi 3.50 yapi
Yeni işlemci fanı aldıktan sonra İşlemciyi 3.50 ghz yapsam voltajida manuel yerine auto yapsam birşey olur mu?
Auto ile manual aralarında fark nedir?
Aslında auto daha mantıklı olmaz mı?Çünkü kendisi ihtiyaca göre ayarlar ya hani.

Yapabilir belki. Auto ile manuel arasıındaki fark, işlemci çektiğin frekansa göre voltaj veriyor. Eğer voltajdan kaynaklıysa demek ki seçilen otomatik değer yetersiz kalıyor bu yüzden elle ayar yapman lazım. Korkmaya gerek yok, sen elle ayar yap. Zaten seçeceğin voltaj'a göre bir gösterge rengi veriyor bilgisayar o değer kırmızı olana kadar denemeler yap. En kötü bir mavi ekran daha alırsın, aldığında hangi ayar problemsiz ise o ayara çevirirsin Bios'tan.

Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.
Ama biliyorsunuz 775 pin anakartım var.En güncel olan 2010 yılın biosu var bu anakart ta. Bundada gösterir mi ki acaba.

Hocam sizi tebessüm ettirecek birşey söyliyeyim mi?
Bizim ev sobalı ve kışın çok soba yaktigimiz için ev inanılmaz sıcak oluyor. Ve kasada evde olduğu için daha fazla ısınıyor. Yazın ise soba yakmıyoruz. Ve de yazın bizim ev buz gibi yani dışarısı evden daha sıcak olduğu için haliyle yaz günleri işlemcim daha soğuk çalışıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…