Uzun Vadeli Oyun Bilgisayarı

Bence çıkmayan ürünü düşünme, belli değil ama bence bu aralar çıkacak. 1/2 ay da olabilir, 5 ayda. GTX 780 rahat her oyunu ultra ayarda oynatır zaten; Witcher 2 hariç.
Eylülü falan bulacak tahmini olarak sistemi toplamam, artık o zamana kadar çıkarsa çıkar çıkmazsa zaten fiyatlar da biraz da olsa düşmüş olur,

Bu arada işlemci soğutucusunu Cooler Master Hyper 212x Olarak değiştirdim (yoksa çok pahalıya geliyor sistem biraz kısmak lazım )
 

Tamam kardeşim Eylül'e kadar yolu var, biraz da dolara bağlı. Türkiye'de ne olacak belli değil, dolar 2.2 felan olursa o zaman işimiz zor olur. O zaman GTX 790 çıkarsa alırsın karar senin. Hyper 212x 400/500MHz rahat arttırma gücü vardır işlemciyi fena bir seçim değil.
 
Dün PC Toplama Rehberi'nin ilk videosunu izledim de oradan gördüm bende, orada kullanılan işlemciyi soğutuyorsa bunuda soğutur Dolar inşAllah fazla oynaşmaz
 
Evet arkadaşlar bir sürü parça değiştirdim, son durum şöyle;

Anakart: MSI Z87-GD65 Gaming (aynı)
İşlemci: Intel I7-4770K (aynı)
Ram: Corsair 2x8GB 2400mhz (farklı)
Ekran Kartı: ASUS GTX 690 (farklı)
İşlemci Soğutucusu: Cooler Master Hyper 212 EVO (farklı)
Kasa: Corsair Carbide 500R (aynı)
BD-Rom: Asus Black 12X BD-ROM 16X DVD-ROM 48X CD-ROM SATA Internal Blu-Ray Drive (yeni)
Klavye + Fare: LOGITECH K360 + M325 VICTORIAN WIRELESS DESKTOP KIT (güncellendi)
Kulaklık: Corsair Vengeance 2000 Wireless 7.1 Gaming Headset (yeni)
HDD: WD Caviar Black 1TB Sata 3 7200RPM 64MB Cache Hard Drive (yeni)
SSD: SanDisk Ultra Plus SSD 256GB (aynı)
PSU: Corsair Professional Series HX 1050 (aynı)
Monitör: Asus VG278H 27-Inch 3D Full-HD LED Monitor (aynı)

Sanırım şuanda daha iyi olmuştur, klavye dışında bir eksiği yok oda bende bir tane kablosuz klavye olduğu için gerek duymadım, teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Aldıktan sonra bir inceleme bekleriz.
 
Tam bir gamer PC olmuş. En kısa zamanda al bence daha fazla beklersen fikrin değişir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Psycho'ya katılıyorum.

Bir de dayanmayıp yazmışsın 2400Mhz bellekleri ancak sen OC yapsan dahi senin işlemcin 1600Mhz'de konuşmaya devam edecek belleklerinle. Parana yazık yani. Sen bilirsin tabi.
 
Dostum ben zaten OC yapamazsın demedim sana. Ramlerin OC ile 2400 Mhz'e çıkabilir. Zaten ikinci linkteki grafikte belleklerin data okuma ve yazma hızları gösteriliyor. Bunlar da yüksek 1600Mhz'e göre evet. Ancak senin işlemcin en fazla 1600Mhz'e kadar belleklerle konuşacak daha üst hıza çıkamayacak. Burada da bakarsan 1333/1600Mhz aralığını gösterir.

Belleklerin okuma/yazma hızı ve işlemciyle olan iletişimi aynı şey değil diye düşünüyorum.

Ha bildiğim şeylerin dışında şeyler bilen veya mantık yürütecek arkadaşlar var ise yorum yapsın lütfen. Ben seni de yanlış yönlendirmek istemem ama yanlış bildiğimiz şeyleri de düzeltelim eğer öyleyse.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…