Uzun yol için sorular

Buffy

Kilopat
Merhaba arkadaşlar. Yakın zamanda Çanakkale'den İstanbul'a bir yolculuk planlıyoruz. Geçerken Tekirdağ gibi şehirlere de uğrayacağımız için araçla gitmek daha mantıklı geldi. İlk önce aracımla ilgili bilgiler vereyim;
Aracım citröen C-elysee 1.2 vti. 2013 model ve benzinli. Bakımlarını düzenli olarak yaptırıyorum.
Ben de pek deneyimli bir şoför sayılmam. Beş yıldır araç kullanıyorum ancak küçük şehir ve 1-2 saatten fazla uzun yola düşmedim. Sorularıma gelirsek;

1-) kime bu seyahatimden bahsetsem "İstanbul trafiğine girme", "İstanbul trafiğinde yapamazsın" gibi şeyler duyuyorum. Ne kardeşim bu İstanbul trafiği? Herkes aynı şeyi söylüyor. Kimseyle konuşmadan önce çok rahat giderim diyordum, yemin ederim insanlar gözümü korkutuyor... Ek olarak aracı sadece İstanbul'a gitmek için kullanacağım. İstanbul içinde araçla gezmeyeceğim.

2-) yola çıkmadan önce aracın nerelerine baktırmam gerekir? Ya da gerekir mi?

3-) aracım ortalama şehir içi 100 Km'de 6 litre, uzun yol 100 Km'de 4.5 litre yakıyor. Ancak tabii ki her zaman böyle olmuyor. Az yaktığı da çok yaktığı da oluyor. 450 km yol gideceğim. 50 litrelik bir depoyu doldurarak git gel yapabilir miyim? (900 km)

4-) gece veya gündüz yolculuğu bir fark yaratır mı?

5-) 15 Temmuz şehitler köprüsü(İstanbul içi Avrupa-Asya bağlayan) ücretleri nasıldır?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
1- Dediğiniz gibi Büyük şehir trafiği tecrübeniz yoksa eğer trafikte sürmenizi tavsiye etmem. Tam bir çile.
2-En önce kendiniz de kontrol edebilirsiniz zaten temel olarak Yağ ve suya bakmanız gerekli. Zaten gerekli bakımları zamanında yaptırıyorsanız başka bir kontrole çok da gerek yok. Zaten gideceğiniz yol kısa çok uzun değil.
4- Tecrübeniz yoksa eğer gündüz erken saatlerde çok sıcağa kalmadan yola çıkmak daha mantıklı olur. Çünkü yol hali belli mi olur allah korusun bir kaza yaşarsınız, araba arıza verir vs gibi bir çok olay var bu yüzden her zaman gündüz yolcuğu daha mantıklı benim için.

Merhaba arkadaşlar. Yakın zamanda Çanakkale'den İstanbul'a bir yolculuk planlıyoruz. Geçerken Tekirdağ gibi şehirlere de uğrayacağımız için araçla gitmek daha mantıklı geldi. İlk önce aracımla ilgili bilgiler vereyim;
Aracım citröen C-elysee 1.2 vti. 2013 model ve benzinli. Bakımlarını düzenli olarak yaptırıyorum.
Ben de pek deneyimli bir şoför sayılmam. Beş yıldır araç kullanıyorum ancak küçük şehir ve 1-2 saatten fazla uzun yola düşmedim. Sorularıma gelirsek;

1-) kime bu seyahatimden bahsetsem "İstanbul trafiğine girme", "İstanbul trafiğinde yapamazsın" gibi şeyler duyuyorum. Ne kardeşim bu İstanbul trafiği? Herkes aynı şeyi söylüyor. Kimseyle konuşmadan önce çok rahat giderim diyordum, yemin ederim insanlar gözümü korkutuyor... Ek olarak aracı sadece İstanbul'a gitmek için kullanacağım. İstanbul içinde araçla gezmeyeceğim.

2-) yola çıkmadan önce aracın nerelerine baktırmam gerekir? Ya da gerekir mi?

3-) aracım ortalama şehir içi 100 Km'de 6 litre, uzun yol 100 Km'de 4.5 litre yakıyor. Ancak tabii ki her zaman böyle olmuyor. Az yaktığı da çok yaktığı da oluyor. 450 km yol gideceğim. 50 litrelik bir depoyu doldurarak git gel yapabilir miyim? (900 km)

4-) gece veya gündüz yolculuğu bir fark yaratır mı?

5-) 15 Temmuz şehitler köprüsü(İstanbul içi Avrupa-Asya bağlayan) ücretleri nasıldır?

Teşekkürler.
Öncelikle doğduğumdan beri İstanbul'da yaşıyorum ve sabırsız ve sinirli biri değilseniz İstanbul trafiğinin sizi biraz yormak dışında pek bir etkisi olmaz.Yola çıkmadan önce aracınızın lastik basıncını kontrol edin malum uzun yol bu başınıza ne geleceği belli olmaz her yerde iyi lastikçi bulmak zor,aracınızın ne kadar yakacağı gidişinize bağlı ama dediğiniz gibiyse rahat şekilde git gel yapabilirsiniz gece gündüz yolculuğunda mümkün olduğunca gündüzü tercih edin gece çok tecrübeli bile olsanız karanlık çökeceğinden sıkıntı yaşayabilirsiniz,köprü ücretlerine ise şuradan ulaşabilirsiniz. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü geçiş ücreti ne kadar oldu?.

Aks aralığı konusu nedir? Aracım 1.sınıfa mı giriyor?
Öncelikle doğduğumdan beri İstanbul'da yaşıyorum ve sabırsız ve sinirli biri değilseniz İstanbul trafiğinin sizi biraz yormak dışında pek bir etkisi olmaz.Yola çıkmadan önce aracınızın lastik basıncını kontrol edin malum uzun yol bu başınıza ne geleceği belli olmaz her yerde iyi lastikçi bulmak zor,aracınızın ne kadar yakacağı gidişinize bağlı ama dediğiniz gibiyse rahat şekilde git gel yapabilirsiniz gece gündüz yolculuğunda mümkün olduğunca gündüzü tercih edin gece çok tecrübeli bile olsanız karanlık çökeceğinden sıkıntı yaşayabilirsiniz,köprü ücretlerine ise şuradan ulaşabilirsiniz. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü geçiş ücreti ne kadar oldu?.

Gece sıkıntı çıkarmayacaksa gece gitmek bence daha rahat. Yollar daha boş, sakin oluyor; ben daha çok severim. Ama uykusuz çıkmamanız gerek. Ayrıca gece görme konusunda vs. problem yaşıyorsanız riske girmeyin.

İstanbul'a gece girerseniz trafik de rahat olacaktır hem. İstanbul'da uzun süre bulunmadım ama uğradıklarımda gördüğüm kadarıyla esas problem kalabalık. Örneğin sürücü profili Ankara'dan çok daha iyi gözlemlediğim kadarıyla.

1- Onu söyleyenlerin biraz haklılık payı var ama abartmışlar fazlaca. Öncelikle İstanbul'da düzgünce araç süren bir kişi Dünya'nın her yerinde araç sürer, bunu yazayım. Şu aralar millet tatilde olsa gerek ki İstanbul hiç olmadığı kadar boş. Bazen koskocaman yollarda 2-3 arabayla seyahat edebiliyorum.

Kısacası İstanbul trafiği hiçbir ildeki trafiğe benzemez ama şoförlüğün varsa üstesinden kalkılmayacak derecede değil.

2- Yağına, lastiklere bakman yeterli genel bakımı tamamsa.

3- Git gel yetmeyebilir. Senin kullanımına bağlı.

4- Ben geceyi tercih ediyorum. Güneşin yakıcılığı ve bunaltıcılığı yok. Uykusuz çıkma da ne zaman çıkarsan çık.

5- Araçtan araca değişiyor. Çok bir ücreti yok.

Kaç saat sürer bilmiyorum ama ben genelde gece 3 yada 4 gibi çıkarım daha iyi oluyor yazın hem serin hem çok karanlık olmuyor. En önemlisi uykusuz yola sakın çıkmayın.

İstanbullu sürücüleri Place de l'Etoile'de görmek isterim. :D Öyle lanet bir yol ağzı ki Fransız sigorta şirketleri oradaki kazalara ödeme yapmıyor. 12 caddenin birleştiği bir meydana çıkmak cidden büyük sıkıntı.
Avrupa'yı görme şansım olmadı. Bilgim çapında söyledim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı