Biz bazen memlekete giderken otobüsle gidiyoruz. Yol bin kilometreden fazla ve özellikle gündüz vakti hiç çekilmiyor. Gece uyuduğumuz için az biraz daha iyi oluyor ama yine de zor. Bir de şuan otobüsler 2+1. Eskiden 2+2 iken çok daha zordu.
Hızlı tren de süper bir şey. Alan ve hız bakımından otobüse kıyasla çok daha konforlu bence. Zamanla hızlı trenlere geçiş olacak illa. Otobüs devri bence bitmez ama kullanımı azalır.
Kolay kolay biteceğini sanmıyorum hala kullanan büyük bir kesim var günümüzde dahi. Ancak tabii hızlı tren ülkenin her yerinde olsa otobüs yerine en iyi seçenek olur yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi.
@KingStannis, otobüsü şu açıdan sevmiyorum: Nerede medeniyetsiz insan varsa otobüste denk geliyor hep. Koltuğu arkaya yaslayan mı dersin, yüksek sesle konuşanı mı, horlayanı mı hepsi var valla. Yolculuğumun birisinde ablanın birisi, otobüste çekirdek çitliyordu ve muavin de hiçbir şey yapmadı. Sonra çekirdek sesli olmuştur, sessiz yiyecek alayım, dedi ve elmayı hart diye ısırdı. Çekirdekten daha beterdi.
@KingStannis, otobüsü şu açıdan sevmiyorum: Nerede medeniyetsiz insan varsa otobüste denk geliyor hep. Koltuğu arkaya yaslayan mı dersin, yüksek sesle konuşanı mı, horlayanı mı hepsi var valla.
Onlardan kaçış yok bence. Özellikle otobüsün arka kısımları çok fena. Otobüsler uçaklara kıyasla ucuz olduğu için kullanan kişi sayısı da fazla olduğundan değişik değişik tipler geliyor.
Tabi her zaman öyle olacak da değil. Bir keresinde gecenin köründe ben rahatsızlandım diye otobüs beni hastaneye kadar götürmüştü. Yaklaşık yarım saat geciktik ama yolcular da bana yardımcı olup anlayış göstermişlerdi.
@KingStannis, maalesef kaçış yok. Otobüsten koltuk alacaksam, orta taraflardan almaya çalışıyorum. En ön ve arka kısmı berbat. En önde de muavin ve şoförün dedikodusunu dinlemek zorunda kalıyorsunuz.