Uzun Zaman Kullanılmayan Yazıcı Kullanılır mı?

TheAfroPanda

Hectopat
Merhabalar. 2011 senesinde Canon MP 252 model bir yazıcı aldım. Kartuşu bitince bir kenarda yıllardır yatıyor. Bugün onu canlandırma isteği doğdu içimde. Yıllar önce kartuşlarını söküp atmıştım. İnternetten uygun kartuşlarını buldum 135 TL gibi bir fiyata. Acaba şimdi kartuşları taksam hayata döner mi? 135 lirayı çöpe mi atarım yoksa?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayara takın, kartuş hatası dışında başka bir sorun görünmüyorsa deneyebilirsiniz.

Püskürtme kafası tıkanmış olabilir. Bunu açmak için çeşitli yöntemler var. Bazı yazıcılar kendi iç yazılımlarıyla sağlanan seçeneklerle bunu hallediyor. Youtube üzerinde bir ara mısınız modeli yazıp "püskürtme ucu temizleme" şeklinde. Çünkü yazıcının kendi temizleyemezse siz çeşitli solüsyonlarla temizleyebilirsiniz.

Mürekkep püskürtmeli yazıcılarda öyle bir sıkıntı söz konusu değil. Ev ortamında aylarca, hatta 1-2 yıl çalışmadan beklese bile çalışır. Kartuş yuvasının oynadığı metal çubuğu nemli bir bezle silmen yeterli.
Eski kartuşların elbette çöp olur bu süre zarfında, yenisini aldıysan sorun yok o konuda.

Şöyle bir detay var; 135TL fiyata renkli + renksiz kartuş sıfır olarak bulduysan onlar orjinal olmayabilir.
Muadil toner - kartuş seçenekleri sunan tonla firma var. Aynı kusursuzlukta baskı elde edemeyebilirsin belki.

Bende lazer yazıcı var, dolumunu 200TL'ye yaptırıyorum. 3 renkli 1 renksiz toner. 2 sene gidiyor hiç yoktan. Gereksiz çıktı almasam 3 sene bile gider. Keşke kartuş maliyeti daha az olan bir yazıcı tercih etseydin.
Orjinal kartuşları çok pahalıymış senin makinenin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…