Çözüldü Uzun zamandır aynı kod ile alınan mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

mcetinkaya35

Megapat
Yer
İzmir, Turkey
Daha fazla  
Herkese selam,
Bilgisayarımda yaklaşık 4 aydır aynı şekilde mavi ekran hataları almaktayım.
Yeni RAM ve yeni ekran kartı aldığım halde mavi ekran hataları devam etmekte.
Minidump dosyası ektedir.
122823-10140-01.rar
Bozuk olabilecek olarak değişmeyen parça SSD, işlemci, anakart veya PSU kalmıştır.

Ryzen 5 5600.
Gigabyte RTX 3070 r2.0
Gigabyte A520M h rev1, 2
G.Skill Ripjaws 2x8 3600 MHz CL 16 RAM.
Kingston NVMe M.2 1 TB SSD.
Cooler Master nex 700W PSU.

Herkese şimdiden yardımları için teşekkürler.

Çözüm
XMP kapat ve RAM değerini BIOS'ta 3200 MHZ yap. Razer araçlarını sil.
Ağ kartını güncelle. Sistemi test et ve gelişmeleri bildir.
BIOS'ta RAM değerlerini 3200 olarak seçince bilgisayar hiç açılmıyor görüntü vermiyor. BIOS sıfırladım az önce BIOS pilini çıkartarak.
Bunun için yeni konu aç ve etiketle inceleyelim. Mavi ekranı çözdük sonuçta konu olarak.

Bunun için yeni konu aç ve etiketle inceleyelim. Mavi ekranı çözdük sonuçta konu olarak.

Şu anlık herhangi bir sorun bulunmamakta uzun süreli kullanımlarda RAM kullanımı arttığında kulaklıktan gelen ses bozuluyordu bilgisayar donuyor gibi tekrar yaşamam durumunda bildiririm konu üzerinden. Garantiden yeni döndü bilgisayar RAM ve ekran kartı bozuk olarak iletildi ama ben anakartımda bir sorun olduğunu düşünmekteyim ve sıvı soğutucum biraz RAM'lere baskı yapıyor umarım sorun o olmaz.

Arkadaşlar çözüm olarak iletilen işlemleri yaptım ve bilgisayarımı Windows 10 olarak formatladım şu an herhangi bir sorun yaşamıyorum @claus teşekkürler yardım için.

Konuyu gören arkadaşlara bilgi aktarıyorum. Anakart A520M h rev1.2 olmasından dolayı ilk olarak anakartın RAM'lere giden voltajını arttırmak gerekiyormuş. Bu şekilde RAM'leri stabil olarak 3200 MHz kullanabiliyorum. Yardım eden herkese teşekkürler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…