V Rising R5 1600 ve GTX 1080 sistemde 20 FPS veriyor

İşletim sistemi
Windows 10
Kullandığınız işlemci ekran kartınıza darboğaz yapıyor zaten. Yüksek çözünürlükte oynadınız mı oyunu?

Evet oynadım hatta düşük çözünürlüğe göre daha az kasma problemi yaşadım ama yine de 20FPS.

O da sorun olur. Çözünürlük düştükçe işlemciye daha çok yük biner. RAM tek kanal olduğu için işlemciye destek olamıyor. Dolayısıyla işlemci GTX 1080'in hızına yetişemeyip darboğaz oluyor. Ayrıca 8 GB RAM miktarı aşılırsa fazla FPS düşmesi olur. İlk olarak 8 GB RAM alman gerekir. Elindekinin aynısını almalısın. Bunu almadan bu sorun çözülmez.

Peki çok teşekkürler yardımınız için.

Kullandığınız işlemci ekran kartınıza darboğaz yapıyor zaten. Yüksek çözünürlükte oynadınız mı oyunu?

RDR2 gibi birçok oyunu sorunsuz 60FPS üzeri oynayabildim ama benim kafam karıştı V Rising çok mu gerçekçi grafiklere sahip bir oyun yoksa optimizasyonu berbat bir oyun mu? Steam incelemerine bakıyorum 1050 Ti olan adam rahat oynamış...

Son düzenleme:
Evet oynadım hatta düşük çözünürlüğe göre daha az kasma problemi yaşadım ama yine de 20FPS.

Peki çok teşekkürler yardımınız için.

RDR2 gibi birçok oyunu sorunsuz 60FPS üzeri oynayabildim ama benim kafam karıştı V Rising çok mu gerçekçi grafiklere sahip bir oyun yoksa optimizasyonu berbat bir oyun mu? Steam incelemerine bakıyorum 1050 Ti olan adam rahat oynamış...

3131.png

Minimum sistem gereksinimlerinde bile 12 GB RAM yazıyor. Yüksek FPS alsanız dahi anlık droplar gireceğinden RAM'inizi yükseltin 16'ya.

Valla anlamadım ya böyle bir sistemle ben rdr2 açtım sorunsuz oynadım high ayarlarda bu V Rising'de neden böyle oldu en ufak bir fikrim bile yok.
Dediğim gibi hocam oyun açıkken en azından görev yöneticisinden ne oluyor diye bakın bakalım kim yüksek kullanıma sahip yada msi afterburner yükleyip bakabilirsiniz YouTube de rehberleri vardır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı