V-Sync açınca ekran kartı kullanımı düşüyor

362276

Hectopat
Forza Horizon 4 Ultra ayarlarda V-Sync özelliği kapalıyken 110-120 FPS alıyorum fakat ekran kartı kullanım yüzdesi 80-90'larda geziniyor. Monitörüm 75 Hz, 1920X1080 çözünürlükte. V-Sync'i aktifleştirdiğim zaman olması gerektiği 75 FPS'e sabitleniyor ve ekran kartı kullanımı yüzde 60'a düşüyor. Doğru olan V-Sync'i açık bırakmak mı yoksa ekran kartını yüzde 100'e yakın olarak kullanmak mıdır? CS:GO, PUBG gibi rekabetçi diğer oyunlar için de aynı durum geçerli midir?

Forza Horizon 4 Ultra ayarlarda v-Sync özelliği kapalıyken 110-120 FPS alıyorum fakat ekran kartı kullanım yüzdesi 80-90'larda geziniyor. Monitörüm 75 Hz, 1920X1080 çözünürlükte. V-Sync'i aktifleştirdiğim zaman olması gerektiği 75 FPS'e sabitleniyor ve ekran kartı kullanımı yüzde 60'a düşüyor. Doğru olan v-Sync'i açık bırakmak mı yoksa ekran kartını yüzde 100'e yakın olarak kullanmak mıdır? CS:GO, PUBG gibi rekabetçi diğer oyunlar için de aynı durum geçerli midir?

Online oyunlarda FPS önemlidir ama Single Player oyunlarda v-Sync açabilirsiniz.

Forza Horizon 4 Ultra ayarlarda v-Sync özelliği kapalıyken 110-120 FPS alıyorum fakat ekran kartı kullanım yüzdesi 80-90'larda geziniyor. Monitörüm 75 Hz, 1920X1080 çözünürlükte. V-Sync'i aktifleştirdiğim zaman olması gerektiği 75 FPS'e sabitleniyor ve ekran kartı kullanımı yüzde 60'a düşüyor. Doğru olan v-Sync'i açık bırakmak mı yoksa ekran kartını yüzde 100'e yakın olarak kullanmak mıdır? CS:GO, PUBG gibi rekabetçi diğer oyunlar için de aynı durum geçerli midir?

Ekran kartınız 75 FPS'den fazla veriyor bu demek oluyor ki ekran kartınız 60 kullanımlardayken bu FPS değerini sağlayabiliyor bu kötü bir durum değil ekran kartınız güçlü ve v-Sync değerlerini neredeyse yarı kullanımdayken sağlayabiliyor.

Çok normal bir durum. Ekran kartına daha az yüklendiği için kullanımı düşmesi çok normal. Bence aktif olması daha iyi. Zaten ekranınız 75 hz ise 100 FPS almanın bir manası yok.

Ekran kartı daha düşük FPS değerlerine ulaştığı için kullanımını azaltamsı normaldir. Diğer sorunun cevabı çok önemli değil. Ben daha yüksek FPS değerlerinde oynamak istiyorum. O zaman kapatırım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı