V-sync açmalı mıyım?

• Konuyu başlatan powa
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 1.084
İşletim sistemi
Windows 10

powa

Centipat
Makaleler
1
Yer
Marmaris
Daha fazla  
Monitörüm ASUS 21.5" VP228HE 60Hz 1ms VGA HDMI FHD Gaming Monitör. Bu sıralar PUBG oynuyorum. Monitörüm 60Hz olduğundan ve FreeSync özelliği olmadığından dolayı yüksek FPS alsam da gözüm 60 FPS görecek zaten. V-sync özelliğini açmalı mıyım yoksa oyun içi FPS limitini 60 yapsam olur mu?

Gözünüzün görmesi değil de giriş gecikmesi denilen davadan ötürü online oyunlarda kapatılması önerilir. Single player bir oyun oynuyorsanız yırtılmaları görmemek için açabilirsiniz.

Monitörüm ASUS 21.5" VP228HE 60Hz 1ms VGA HDMI FHD Gaming Monitör. Bu sıralar PUBG oynuyorum. Monitörüm 60Hz olduğundan ve FreeSync özelliği olmadığından dolayı yüksek FPS alsam da gözüm 60 FPS görecek zaten. V-sync özelliğini açmalı mıyım yoksa oyun içi FPS limitini 60 yapsam olur mu?
V-sync zaten FPS limiti değil mi ??
Ben sabitlemedim bir fark olmuyor zaten.

60 yaparsanız drop yeme ihtimaliniz yükselir, V-Sync açarsanız da kasma gibi şeyler olur, normal tabi bunlar, dededen kalma teknolojiler olunca. Size kalmış bir şey.

120Hz monitöre sahibim. her oyunda V-sync açık oyunuyorum çünkü 120 FPS den fazlasına ihtiyacım yok. Siz de öyle yapmalısınız, durduk yere sistemi daha fazla yormaya ve güç çekmesine gerek yok.

Eğer ekran kartınız 60 FPS ve üzeri veriyor ise açın. (Sizin durumunuz için V-Sync açarak FPS'yi 60'da sabitlerseniz ekran kartınız bu FPS'nin üzerine çıkamaz ya da çok altına düşmez o yüzden yırtılma denen senkronizasyon sorununu çözersiniz) Yok vermiyor ise kartı zorlamanın manası yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı