V-sync ile FreeSync birlikte kullanılır mı?

tahamert123

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Tahiti
Daha fazla  
Bu monitörü kullanıyorum ekran kartım GTX 1070 FreeSync ile v-sync'yi aynı anda mı kullanmalıyım yoksa şunu tek başına kullan daha iyi dediğiniz bir seçenek var mı? Genelde hikaye odaklı oyunlar oynuyorum sanırım v-sync ile FreeSync input lag'a sebep oluyormuş bu beni çok rahatsız eder mi?

NVIDIA ekran kartları v-sync kullanıyor sadece, onu kullan. FreeSync AMD ekran kartları için.

V-Sync önermem. Sadece FreeSync kullanmanız yeterli. FPS kısıtlaması koymak istiyorsanız da V-Sync değil de ayrı bir programla kısıtlama koymanızı öneririm; RivaTuner gibi.

Şimdi fark ettim de NVIDIA ekran kartı ile o monitörde FreeSync kullanamazsınız. GTX 1050 ve üzeri NVIDIA ekran kartları ile FreeSync kullanmak için DisplayPort üzerinden bağlantı yapmanız gerekiyor.

Bende FreeSync açık.
Bir yerde okumuştum, FreeSycn açıksa V-Sycn ayarını kapatın yazıyordu. Bu şekilde kullanıyorum.

NVIDIA ekran kartları v-sync kullanıyor sadece, onu kullan. FreeSync AMD ekran kartları için.

Bu bilgi yanlış.
FreeSync teknolojisi artık NVIDIA kartlarda da kullanılıyor. Bir nevi G-SYNC açıyorsunuz. DP bağlantısıyla.

display port olmadan da kullanılıyormuş
Bende FreeSync açık.
Bir yerde okumuştum, freesycn açıksa v-sycn ayarını kapatın yazıyordu. Bu şekilde kullanıyorum.

FPS monitörünün hz değerini geçince yırtılmalar oluyor mu? Ekran kartınız ne bu arada.
nvdia için de kullanılıyormuş

Son düzenleme:
OSD menüsünden FreeSync'i açında 72 Hz oluyor, fakat NVIDIA ekran kartları ile FreeSync'den faydalanıp yırtılmaları ve takılmaları önleyemiyorsunuz diyor.

Evet 72 Hz oldu şu anda o zaman yırtılmaları engellemek için ikisini birden mi kullanmalıyım ?

Yırtılmaları engellemek için FPS'inin yenileme hızını geçmemesi lazım. V-Sync FPS'i kilitliyor fakat fazla Input Lag oluyor. V-Sync yerine RivaTuner programı ile veya NVIDIA denetim masasından FPS sabitlemesi yapabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…