V-sync ile FreeSync birlikte kullanılır mı?

tahamert123

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Tahiti
Daha fazla  
Bu monitörü kullanıyorum ekran kartım GTX 1070 FreeSync ile v-sync'yi aynı anda mı kullanmalıyım yoksa şunu tek başına kullan daha iyi dediğiniz bir seçenek var mı? Genelde hikaye odaklı oyunlar oynuyorum sanırım v-sync ile FreeSync input lag'a sebep oluyormuş bu beni çok rahatsız eder mi?

V-Sync önermem. Sadece FreeSync kullanmanız yeterli. FPS kısıtlaması koymak istiyorsanız da V-Sync değil de ayrı bir programla kısıtlama koymanızı öneririm; RivaTuner gibi.

Şimdi fark ettim de NVIDIA ekran kartı ile o monitörde FreeSync kullanamazsınız. GTX 1050 ve üzeri NVIDIA ekran kartları ile FreeSync kullanmak için DisplayPort üzerinden bağlantı yapmanız gerekiyor.

Bende FreeSync açık.
Bir yerde okumuştum, FreeSycn açıksa V-Sycn ayarını kapatın yazıyordu. Bu şekilde kullanıyorum.
Bu monitörü kullanıyorum ekran kartım GTX 1070 FreeSync ile v-sync'yi aynı anda mı kullanmalıyım yoksa şunu tek başına kullan daha iyi dediğiniz bir seçenek var mı? Genelde hikaye odaklı oyunlar oynuyorum sanırım v-sync ile FreeSync input lag'a sebep oluyormuş bu beni çok rahatsız eder mi?

NVIDIA ekran kartları v-sync kullanıyor sadece, onu kullan. FreeSync AMD ekran kartları için.

Bu bilgi yanlış.
FreeSync teknolojisi artık NVIDIA kartlarda da kullanılıyor. Bir nevi G-SYNC açıyorsunuz. DP bağlantısıyla.

V-Sync önermem. Sadece FreeSync kullanmanız yeterli. FPS kısıtlaması koymak istiyorsanız da V-Sync değil de ayrı bir programla kısıtlama koymanızı öneririm; RivaTuner gibi.

Şimdi fark ettim de NVIDIA ekran kartı ile o monitörde FreeSync kullanamazsınız. GTX 1050 ve üzeri NVIDIA ekran kartları ile FreeSync kullanmak için DisplayPort üzerinden bağlantı yapmanız gerekiyor.
display port olmadan da kullanılıyormuş
Bende FreeSync açık.
Bir yerde okumuştum, freesycn açıksa v-sycn ayarını kapatın yazıyordu. Bu şekilde kullanıyorum.

FPS monitörünün hz değerini geçince yırtılmalar oluyor mu? Ekran kartınız ne bu arada.
NVIDIA ekran kartları v-sync kullanıyor sadece, onu kullan. FreeSync AMD ekran kartları için.
nvdia için de kullanılıyormuş

Son düzenleme:
OSD menüsünden FreeSync'i açında 72 Hz oluyor, fakat NVIDIA ekran kartları ile FreeSync'den faydalanıp yırtılmaları ve takılmaları önleyemiyorsunuz diyor.

Evet 72 Hz oldu şu anda o zaman yırtılmaları engellemek için ikisini birden mi kullanmalıyım ?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı