V-Sync modunun zararı nedir?

şahin123456

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Steam PUBG de 200 FPS alıyorum. V-Sync modunu açınca 144 sabit oluyor. Ama yırtılmalar kayboluyor. Bunun zararı nedir? Lag ı arttırdığını söylüyorlar. Peki bu lagdan kasıt ne oluyor tam olarak?

144 olamsının sebebi ekran hz’ının 144 olması ve sistemin daha çok çalışması haricinde bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Steam PUBG de 200 FPS alıyorum. V-Sync modunu açınca 144 sabit oluyor. Ama yırtılmalar kayboluyor. Bunun zararı nedir? Lag ı arttırdığını söylüyorlar. Peki bu lagdan kasıt ne oluyor tam olarak?

İnput lag diyorlar, mesela ateş etme tuşuna bastığında bilgisayarın verdiği yanıt süresi gibi bir şey.

Hz değerinden yuksek FPS alanlar yırtılmalar yaşıyor bunu engelliyor
Ve lag artirmiyor öyle bir şey yok.
İnput lag baska.

Klavye ve farenden verdiğin komutların uygulanmasındaki gecikmeden bahsediyorlar. Bir fark hissetmiyorsan açık olması daha iyi.

Hz değerinden yuksek FPS alanlar yırtılmalar yaşıyor bunu engelliyor
Ve lag artirmiyor öyle bir şey yok.
İnput lag baska.

Öyle bir şey var. Oyunlarda kullanılan V-Sync algoritmaları input lag artırıyor.

RTSS benzeri programların daha efektif algoritmaları mevcut ancak input lag her şekilde artıyor.

200 FPS'deyken aldığın input lag diyelim 10, elindeki monitör 144 Hz ise 144 FPS'ye sabitleneceğinden 144 FPS'de aldığın input lag 15 olur. FPS arttıkça input lag azalır, FPS azaldıkça input lag artar.

Arkada ki açık programlar yuksek öncelikte çalışıyorsa yapar.

Yüksek öncelikle ne alakası var bunun? Yorum yapmadan önce araştırsanız keşke.

Ekran kartı tarafından oluşturulan karenin monitöre yansımadan önce beklemesinden kaynaklanıyor input lag.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…