V-Sync modunun zararı nedir?

şahin123456

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Steam PUBG de 200 FPS alıyorum. V-Sync modunu açınca 144 sabit oluyor. Ama yırtılmalar kayboluyor. Bunun zararı nedir? Lag ı arttırdığını söylüyorlar. Peki bu lagdan kasıt ne oluyor tam olarak?

V-sync kullanınca sistem daha çok çalışıyor değil mi? Doğru anladım.

Hayır, FPS'i sınırladığın için ekran kartı daha az çalışır. Ayrıca benim gözlemlediğim kadarıyla V-sync açınca 10-15 ms kadar bir gecikme oluyor.

@279508 FPS oyunlarında öncelik önemlidir mesela Ultra ayrda oynamazsın oldukça arka da program kullanmak istemezsin bunlar input lagı oluşturabilecek şeyler olabilir. Ve "de" kelimesini kullanacaktım bu da bir etkenin parçası tek sebep bu değil. Çok az yapsa da optimize edilmeye başlandı.
Ayrıca açıklamıştım zaten.
Google'da "input lag nedir" yazıp burada söylemek ayrı kafa o ne olduğunu açıklıyor neden oluyor peki? İnsanlara sürekli emir vermeyin 24 saatimin hepsini araştırmaya ve özenli bilgi vermeye calisiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitörünüz büyük ihtimalle 144 Hertz V-Sync dediğimiz olay ise uygulamanın monitörün desteklemediği bir FPS vermesini önlemek. 144 Hertz'lik monitöre 200 FPS gelirse ekran yırtılmaları olabilir bir zararı yok aksine faydası var bildiğim kadarıyla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…